Socialrådgiveren 05/22

Indhold

Kampvalg: Interview med de to formandskandidater

Siddende formand, Mads Bilstrup, og hovedbestyrelsesmedlem, Signe Færch, stiller begge op til posten som formand for Dansk Socialrådgiverforening. Her fortæller de om, hvorfor de stiller op, og hvad de vil arbejde for.

DS’ udspil til en ny beskæftigelsesindsats: Tillid er vejen til forandring

Der er behov for et opgør med politikernes mistillid til jobcentrene. Dansk Socialrådgiverforening vil sætte en ny retning for beskæftigelsessystemet, hvor tillid skal skabe grundlag for et langt mere fleksibelt system, som giver plads til socialrådgivernes faglighed og det enkelte menneskes ønsker og behov.

Sådan oplever socialrådgiverne praksis i jobcentrene

En ny rundspørge viser, hvordan socialrådgiverne ­oplever rammerne for at udøve deres faglighed i beskæftigelsesindsatsen. Socialrådgivernes praksis er præget af mistillid fra politikerne og en presset ­økonomi i kommunerne.

Socialrådgiverne er den anden mest stressede faggruppe

I en ny undersøgelse af lønmodtagernes psykiske arbejdsmiljø kommer socialrådgiverne ind på to kedelige førstepladser: Socialrådgiverne kommer oftest bagud med deres arbejde og er den gruppe, hvor flest svarer, at de ikke kan nå alle deres arbejdsopgaver. Det kan være en del af forklaringen på, hvorfor socialrådgiverne er den anden mest stressede faggruppe.

“Indflydelse giver en følelse af at eksistere og være i live”

Hvis man ikke har indflydelse på sit arbejde, så er det ligesom at blive behandlet som et ikke-menneske, en robot eller en spillebrik, der bare flyttes rundt med, siger Ida Elisabeth Huitfeldt Madsen, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Tal om indflydelse i fællesskab

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udviklet et indflydelseshjul, som kan bruges til at tale om indflydelse på arbejdspladsen.