Mit hadeord: Omprioriteringskatalog
Af Bess Lykke Sørensen, socialrådgiver, tillidsrepræsentant og fællestillidsrepræsentant, Børn og Familier, Sorø Kommune
Af Bess Lykke Sørensen, socialrådgiver, tillidsrepræsentant og fællestillidsrepræsentant, Børn og Familier, Sorø Kommune
Siddende formand, Mads Bilstrup, og hovedbestyrelsesmedlem, Signe Færch, stiller begge op til posten som formand for Dansk Socialrådgiverforening. Her fortæller de om, hvorfor de stiller op, og hvad de vil arbejde for.
Simon la Cour opfordrer nyuddannede til at vælge andre veje i faget, hvis de, lige som ham, ikke lige er faldet i hak med myndighedsområdet. I dag er Simon la Cour ungevejleder og nyder relationsarbejdet
Vi guider dig til, hvordan du kan forbedre dine chancer for at få efteruddannelse – og giver dig et overblik over de forskellige muligheder.
I forlængelse af aftalen ”Børnene først” skal efterværnsindsatsen nytænkes. Derfor har VIVE lavet tre analyser af det, vi ved om efterværn lige nu. Katrine Iversen er projektleder på analyserne.
Der er behov for et opgør med politikernes mistillid til jobcentrene. Dansk Socialrådgiverforening vil sætte en ny retning for beskæftigelsessystemet, hvor tillid skal skabe grundlag for et langt mere fleksibelt system, som giver plads til socialrådgivernes faglighed og det enkelte menneskes ønsker og behov.
En ny rundspørge viser, hvordan socialrådgiverne oplever rammerne for at udøve deres faglighed i beskæftigelsesindsatsen. Socialrådgivernes praksis er præget af mistillid fra politikerne og en presset økonomi i kommunerne.
I jobcentrene er borgere og sagsbehandlere selvsagt vidt forskellige grupper i vidt forskellige situationer. Alligevel er det sigende, at vi kan række ned i den samme sociologiske begrebskasse – hvor koncepter om mistillid, skam og stigma ligger – når de to gruppers situation skal analyseres.
... og om deres krav til et nyt.
"Vi skal tænke nyt, men politikernes bud på nytænkning er besparelser, som kun gør ondt værre."
"Introduktions- og mentorforløb bør være en ret til nyansatte."
"Han har lige fået beskeden fra lægen i dag. Han græder, mens vi vender det, der fylder mest i ham lige nu."
Med indførelsen af nye, fagligt ukendte og sprogligt flydende begreber, som ikke klargøres i bemærkningerne, må det forudses, at forskellighederne kommunerne imellem bliver større og ikke mindre – og dermed kan være med til at svække retssikkerheden.
"Gennem øget viden om vold i nære relationer vil langt flere børn og voksne kunne hjælpes langt tidligere."
Af Casper Dahl Stenfelt, næstformand, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS)
I en ny undersøgelse af lønmodtagernes psykiske arbejdsmiljø kommer socialrådgiverne ind på to kedelige førstepladser: Socialrådgiverne kommer oftest bagud med deres arbejde og er den gruppe, hvor flest svarer, at de ikke kan nå alle deres arbejdsopgaver. Det kan være en del af forklaringen på, hvorfor socialrådgiverne er den anden mest stressede faggruppe.
Hvis man ikke har indflydelse på sit arbejde, så er det ligesom at blive behandlet som et ikke-menneske, en robot eller en spillebrik, der bare flyttes rundt med, siger Ida Elisabeth Huitfeldt Madsen, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udviklet et indflydelseshjul, som kan bruges til at tale om indflydelse på arbejdspladsen.
Louise Skoubo Hansen er socialrådgiver og arbejder som myndighedssagsbehandler og visitator i Socialafdelingen, Køge Kommune.