Socialrådgiveren 8/20

Indhold

OK21-guiden: Få indflydelse på din nye overenskomst

Til foråret skal der forhandles en ny overenskomst for alle offentligt ansatte, OK21, men det er nu, du sammen med dine kolleger og tillidsrepræsentant har mulighed for at sætte dit aftryk på forhandlingerne. Læs her hvordan.

Guiden: Opbakning fra medlemmerne giver magt ved forhandlingsbordet

Det er både vigtigt, at forhandlerne har styr på medlemmernes ­prioriteringer, og at medlemmerne har forståelse for, hvad der er realistisk at opnå. Jo mere opbakning forhandlerne har, jo bedre resultater kan de forhandle hjem, forklarer arbejdsmarkedsforsker Nana Wesley Hansen.

Skal socialrådgivere autoriseres?

Hvad har psykologer, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, som socialrådgivere ikke har? Svaret er, som antydet i overskriften: Autorisation. Og spørgsmålet er, om socialrådgivere skal gå i de andre faggruppers fodspor. Læs interview med socialrådgivernes næstformand, Ditte Brøndum.

4 hurtige om autorisation

Hvad er autorisation, og hvad kræver særlig opmærksomhed, hvis man som faggruppe overvejer at søge om autorisation? Vi har spurgt lektor i sundhedsjura ved Syddansk Universitet, Kent Kristensen.

Kvinden som solo-krænker er svær at afsløre

Mænd står bag de fleste overgreb mod børn, men kvinder kan også være seksuelt krænkende. Mangel på viden om kvinders overgreb, som både er tabubelagt og kontroversielt, gør det svært at opdage og hjælpe ofre, påpeger eksperter.