Overenskomstforhandlinger 2021: Hvad er dit vigtigste krav?

OK21 er skudt i gang, og Dansk Socialrådgiverforening har brug for at vide, hvad, du og dine kolleger mener, er de vigtigste krav til OK21.

Coronakrisen satte mange ting på pause. En af de større var processen frem mod næste års overenskomst for offentligt ansatte. Under normale omstændigheder ville forberedelserne til overenskomstforhandlingerne 2021 på nuværende tidspunkt have været i gang i flere måneder – men det satte krisen en stopper for. Efter drøftelser mellem de offentlige arbejdsgivere og de faglige organisationer er der nu skabt enighed om, at forhandlingerne om OK21 gennemføres som oprindeligt planlagt – dog i et noget mere komprimeret forløb.

DS indsamler krav

I disse uger frem til 1. oktober – og for statsansatte medlemmer frem til 1. september – indsamler Dansk Socialrådgiverforening via tillidsrepræsentanterne jeres krav til de kommende overenskomstforhandlinger. Det foregår typisk via møder på din arbejdsplads, som din tillidsrepræsentant indkalder til. Indsamlingen af krav til de kommende overenskomstforhandlinger er en vigtig proces, som sikrer, at du sammen med dine fagfæller får indflydelse på vigtige forhold i arbejdslivet. Efter endt indsamling af medlemmernes forslag til krav, skal de drøftes af Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse, som udtager og prioriterer de endelige krav til OK21.

» Læs også guiden ”Få indflydelse på din nye overenskomst” og DS-formandens leder ”OK21: Socialrådgivernes indsats skal ­anerkendes”.