Nyheder

Guiden: Sådan skriver du bedre til borgerne

Skriveguiden giver dig en række gode råd til at skrive kort, godt og præcist til borgerne, så de oplever sig set og forstået. Gode borgerbreve med tydelige afgørelser kan begrænse antallet af borgerklager.

07.01.2021

DEBAT: Ingen ”vælger” at gå amok på jobcentret

"Noget får bægeret til at flyde over af magtesløshed, når en sådan ulykkelig hændelse finder sted."

07.01.2021

Bag om ”Ulven kommer” : De tæmmede ulven

Historien skulle fortælles uden at give køb på den dramatiske nerve. Samtidig var det hovedforfatter Maja Jul Larsens ambition at skildre det dilemmafyldte sociale arbejde troværdigt i TV-dramaet ’Ulven kommer’. Derfor opsøgte hun allerede fire år inden, serien rullede over skærmen, den garvede socialrådgiver Helge Christian Kaas Petersen.

07.01.2021

JURA: Kommuner skal i visse tilfælde afvise en bisidder

Forvaltningsloven giver vide rammer for at lade sig bistå af en anden. Men kommunen kan i visse tilfælde være forpligtet til at afvise eller begrænse en bisidders adgang, hvis det sker af hensyn til borgeren.

07.01.2021

”Jeg vil altid gerne være bedre til noget”

For Moyou Vicentie Bertelsen er viden vejen til at kunne gøre en forskel. Derfor begyndte hun i efteråret på socialrådgiverstudiet.

07.01.2021

PRAKSISKLUMMEN: Luk de nye socialrådgivere ind

"Lige som vi har et ansvar for at åbne vores arbejdspladser for praktikanter, bør vi tage ansvar for at lukke nye fagfæller ind, invitere til samtale og ansætte dem."

07.01.2021

“Mit udgangspunkt er den tætte dialog med medlemmerne”

Hvordan kommer medlemmerne til at kunne mærke et resultat af det ­arbejde, jeg laver lige nu? Det spørgsmål er ­omdrejningspunktet for ­socialrådgivernes formand Mads Bilstrups arbejde hver eneste dag. Det kræver indblik i og ­forståelse for socialrådgivernes praksis, og derfor er hans største ønske for det nye år, ud over et godt overenskomstresultat, at han igen kan komme i direkte dialog med socialrådgiverne på deres arbejdspladser.

07.01.2021

REGIONSLEDER: Vi arbejder tæt sammen – online

"I DS får vi brug for jer socialrådgivere med lokalt kendskab"

07.01.2021

FORSKEREN: Hvad betyder det for sagsbehandlingen, at man har alvorlige samtaler online?

Covid-19-nedlukningen har givet socialrådgiverne mindre kontakt til børnene – og udfordringer med at arbejde hjemme. Det viser en undersøgelse, som docent Frank Ebsen fra Københavns Professions­højskole har lavet sammen med lektor Mimi Petersen.

07.01.2021

LEDER: Kvaliteten i uddannelsen skal løftes

"I dag ser vi ikke en grunduddannelse, der er prioriteret svarende til det ­ansvar, som ligger på socialrådgivernes skuldre."

07.01.2021