Nyheder

REGIONSLEDER: Vores velfærdssamfund tåler ikke mangel på socialrådgivere

"Vores superkræfter er helhedssyn, etik, kommunikation."

07.11.2022

Erstatning efter voldssag: “Jeg blev holdt i hånden hele vejen”

I 2018 var socialrådgiver Karin Kambskard udsat for tre voldelige episoder fra samme patient, mens hun arbejdede på de særlige pladser på Oringe i Vordingborg. Fire år efter er sagen afsluttet. Med hjælp fra Dansk Socialrådgiverforening har hun fået anerkendt sin arbejdsskade og har fået erstatning for både varigt mén og tab af erhvervsevne.

01.11.2022

REGIONSLEDER: Brug din ytringsfrihed

"Med ytringer kan vi påvirke vores fag."

01.11.2022

LEDER: Tak for tilliden!

"Bedre arbejdsvilkår og ordentlige betingelser for det sociale arbejde har været omdrejningspunktet for mit arbejde i DS de seneste 20 år."

01.11.2022

Guiden: Forebyg usundt arbejdspres

Socialrådgivere er den anden mest stressede faggruppe, og stor arbejdsmængde og tidspres er for mange de bagvedliggende årsager til stress. Guiden giver dig en række gode råd til, hvordan du – sammen med dine kolleger og ledelse – håndterer et højt arbejdspres.

01.11.2022

Guiden: Vi må gerne have travlt, men vi må ikke blive syge af det

Man skal altid kunne gå til sin ledelse og få hjælp til at prioritere opgaverne, og der skal være mulighed for støtte og sparring i faglige netværk, lyder det fra Inger Wesenberg Sandgrav, kontorchef i Arbejdstilsynet.

01.11.2022

Mit hadeord: Genberegning

Af Annemarie Nonbo Sørensen, socialrådgiver og ydelsessags­behandler, Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Odense Kommune, hvor hun også er tillidsrepræsentant.

01.11.2022

”Familierne venter for længe på hjælp”

Gennem sit arbejde i Den Sociale Døgnvagt møder Pia Hansen både pressede kolleger i kommunerne – og pressede familier. Derfor sagde hun ja til at være med i kampagnen ”Er det mig – som skal mangle en kollega?”

01.11.2022

Analyse: Færre lever i hjemløshed

Hjemløsheden i Danmark er faldet 10 procent de seneste tre år. Det er især ­antallet af gadesovere og antallet af unge i hjemløshed, der er på retur, viser VIVEs kortlægning af hjemløshed 2022.

01.11.2022

Profession: Gør titlen en forskel?

Hvad betyder det for mødet med borgerne og for socialrådgivernes faglige identitet, når titlen socialrådgiver ikke bruges? Det har vi spurgt både socialrådgivere og borgere om.

01.11.2022