Nyheder

OK24 – Store lønstigninger på vej til socialrådgiverne

Som resultat af overenskomstforhandlingerne 2024 er der store lønstigninger på vej til alle offentligt ansatte socialrådgivere. Og hovedparten af lønstigningerne får socialrådgiverne glæde af allerede 1. april.

19.03.2024

Guiden: Et godt arbejdsmiljø får flere til at forlænge arbejdslivet

Bedre balance mellem arbejde og fritid, et styrket arbejdsmiljø og en økonomisk fordel. Det er de tre overordnede områder, som afgør, om seniormedarbejdere ønsker at blive længere på arbejdsmarkedet, lyder det fra ekspert.

19.03.2024

LEDER: Tak for jeres opbakning til OK24

"I gav os den energi, der skulle til for at sikre et godt resultat."

19.03.2024

Analyse: Hver fjerde socialrådgiver er stresset

I en ny undersøgelse af lønmodtagernes psykiske arbejdsmiljø kommer socialrådgiverne ind på to kedelige førstepladser: Socialrådgiverne kommer oftest bagud med deres arbejde, ligesom de tilhører den jobgruppe, hvor flest svarer, at de har følelsesmæssigt vanskelige relationer i arbejdet. Det kan være en del af forklaringen på, hvorfor cirka hver fjerde socialrådgiver oplever, at de er stressede.

19.03.2024

Jeg har gjort op med stoltheden, skylden og skammen

Jeg har taget, hvad jeg kunne få af stoffer, og det har taget rigtig meget af mig, fortæller Marcus, der er eks-misbruger og nyuddannet socialrådgiver. Stofferne gav ham en indre ro – og ikke mindst en pause fra præstationskrav, socialt pres og på et senere tidspunkt også rygsmerter. Marcus har også været afhængig af de farlige opioid-piller, som nu breder sig blandt unge – og det var ved at ødelægge hans liv.

19.03.2024

MIT ARGUMENT: Faglighed kræver tid

Af Tina Mortensen, socialrådgiver og fællestillids­repræsentant, Odense Kommune

19.03.2024

Ekspert: Opioider er blandt de farligst stoffer, man kan tage

Flere unge er begyndt at bruge rusmidler under kategorien opioider. Ekspert kalder det for en bekymrende tendens, som vi skal blive klogere på, hvordan vi kan forebygge.

19.03.2024

Refleksion: ”Det betyder noget, at man har noget at stå op til”

Lærke Sick Broskov Jensen. Uddannet socialrådgiver i 2021. Læser kandidat i Social Studies of Gender på Lund Universitet og er studentermedhjælper i afdelingen Frivillig i DRC, Dansk Flygtningehjælp samt frivillig socialråd­giver i SR-Bistand.

19.03.2024

DEBAT: Fleksjobbere har også brug for faglig udvikling

af Jeanett Hye, koordinerende jobrådgiver, ressourceforløb

19.03.2024

Unges brug af opioider skaber bekymring i praksis

Temaet sætter fokus på, at flere unge er begyndt at bruge rusmidler under kategorien opioider. Socialrådgiver og tidligere misbruger fortæller om sine erfaringer med det stærkt afhængighedsskabende stof. Ekspert og socialrådgivere på misbrugsområdet opfordrer til, at der bliver holdt skarpt øje med udviklingen.

19.03.2024