Nyheder

Arbejdsmiljø: Socialrådgivere kan ikke bare sige pyt

Socialrådgivere er den anden mest stressede faggruppe. Nu har to eksperter skrevet en bog om, hvorfor stress rammer så mange i professions­-fagene. Socialrådgivere presses førstog fremmest af manglende tid til at løse opgaverne og til at mødes og samarbejde med kollegerne, siger en af forfatterne, som netop selv har uddannet sig til socialrådgiver.

14.02.2023

Mistrivsel kan ramme alle unge – men rammer udsatte hårdest

En ny form for udsathed rammer unge fra alle samfundslag. Årsagerne til mistrivslen skal ikke findes hos de unge selv, men udspringer for manges vedkommende af rammerne for ungdomslivet. Der findes ikke én løsning på de unges mistrivsel, men akut og helhedsorienteret hjælp er afgørende, pointerer ungdomsforsker på baggrund af ny viden.

14.02.2023

DEBAT: Det mangfoldige arbejdsmarked (efterlysning)

"Jeg er træt af, at gode og hårdtarbejdende kollegaer skal skammes ud, fordi de prøver at omsætte politikernes lovgivning!"

14.02.2023

Guiden: Slip stolen og bevæg dig

Bevæg dig i løbet af arbejdsdagen og hold korte pauser – så kvitterer din krop og hjerne med mere energi. Prøv at være bevægelsesdetektiv hver dag i en uge, hvor du leder efter muligheder for at stå op og gå mere på din arbejdsplads – og lad dig inspirere af forslagene herunder.

14.02.2023

Mistrivsel: Skolesocialrådgivere i over halvdelen af landets kommuner

De kommuner, som benytter skolesocialrådgiverordningen, oplever, at skolesocialrådgivere fremmer dialogen mellem skolen og det sociale system, er med til at kvalificere underretninger og prioriterer tid til faglig rådgivning og sparring med lærerne. Det viser en ny undersøgelse fra KL.

14.02.2023

JURA: ’Et så normalt liv som muligt’ skal indgå i helhedsvurdering af borgerens behov

Kommunen er forpligtet til at foretage en helhedsvurdering af borgerens behov for hjælp.

14.02.2023

”Hvis man sparer på bureaukratiet, er det fint med mig”

Hun er åben overfor at gentænke beskæftigelsesindsatsen, men efterlyser klare og bedre bud fra regeringen. Både borgere og kolleger er bekymrede over uvisheden. Mød Rikke Troelsen, der er fællestillidsrepræsentant i Jobcenter København

14.02.2023

Mistrivsel: Jobcenter på Campus sikrer hurtig hjælp til de unge

Side om side med erhvervsuddannelser, gymnasium, 10. klasse, SOSU-skole og ungdomsskole ligger Ungekontakten, hvor socialrådgiver Laura Lund hjælper de unge, der ikke tager den lige vej igennem uddannelsessystemet.

14.02.2023

PRAKSISKLUMMEN: Rejsen mellem før, nu og efter

"Hun så på mig med et blik fuld af liv – hendes liv. Som hun sad der i kørestolen skaldet og amputeret, så jeg kun, at hun var et livstykke uden lige."

14.02.2023