Nyheder

Tavshedens kultur: Hver anden socialrådgiver savner åbenhed om kritisable forhold

Halvdelen af socialrådgiverne oplever kritisable forhold på jobbet, som efter deres opfattelse burde debatteres mere åbent på arbejdspladsen, og en tredjedel oplever kritisable forhold, som offentligheden burde få kendskab til. Det viser en ny rundspørge, som Dansk Socialrådgiverforening har lavet.

16.12.2021

DEBAT: Glem ikke flygtningebørns traumer – spørg ind til dem

"Min erfaring er, at vi desværre slet ikke er gode nok til at opdage og behandle traumer hos flygtningebørn"

16.12.2021

”Jeg håber, det bliver en ret, at patienter i psykiatrien kan tale med en socialrådgiver”

Mia Hamann Sønderholm ser frem til regeringens kommende tiårsplan for psykiatrien. Og hun har ét stort ønske til den.

16.12.2021

Forfatterinterview Thomas Korsgaard: ”Jeg kommer fra noget, som man ikke har lyst til at fortælle om”

Thomas Korsgaard håbede det meste af sin barndom på, at nogen skulle få øje på volden og den kummerlige opvækst i hjemmet på landet. Men han håbede faktisk ikke på hjælp fra ’nogen fra kommunen’. Til gengæld tænkte han meget over, hvad der ville ske, hvis hans far døde.

16.12.2021

JURA: Der er stadig problemer med ressourceforløbene

Selvom reglerne om ressourceforløb blev præciseret i 2018, viser en fokusrevision af kommunernes praksis fra 2020, at der stadig er problemer med at overholde lovgivningen og med kvaliteten af det sociale arbejde i ressourceforløbene. Folketinget har på ny justeret reglerne med virkning fra 1. januar 2022.

16.12.2021

FORSKEREN: Socialrådgivere forholder sig kritisk til begrebet ’radikalisering’

Tidlig opsporing af tegn på radikalisering og risikoadfærd er kernen i forebyggelsesstrategien mod radikalisering. Derfor spiller socialrådgivere en central rolle i strategien, men de er kritiske overfor begrebet radikalisering, viser Gina Lydersens forskning.

16.12.2021

Ytringsfrihed: Hvad er op og ned på den lovpligtige whistleblowerordning?

Fra den 17. december bliver whistleblowerordninger lovpligtige for alle organisationer og virksomheder med mere end 249 ansatte. Mette Langelund Klit, lektor og cand.jur. på Københavns Professionshøjskole, fortæller om loven og understreger, at en whistleblowerordning skal bruges med omtanke og som et supplement.

16.12.2021

PRAKSISKLUMMEN: Nytårsønske – Mindre håndsprit og flere håndholdte indsatser

Jeg krydser fingre for, at det tredje stik knækker kurven.

16.12.2021

Guiden: Skab deltagelse frem for inddragelse

Børn og unge føler sig langt fra altid set, hørt og anerkendt i socialrådgivernes behandling af deres sag, selv om de har krav på at blive inddraget. Det samfundsansvar bør socialrådgiverne og deres ledere tage meget alvorligt, mener ekspert.

16.12.2021

Antallet af offentligt ansatte per borger er historisk lavt

Ikke siden slutningen af 1980’erne har der været så få offentligt ansatte per indbygger i Danmark, som der har været de seneste år. Det skyldes et drastisk fald de seneste ti år, og den nye velfærdslov vil nok stoppe blødningen, men ikke rette op på de mange år med nedskæringer.

16.12.2021