Nyheder

“Hvorfor stopper vi med at tro på de unge?”

REFLEKSION bragt i Socialrådgiveren #2 2020. Af Rowena Lee Jensen. Rowena Lee Jensen er socialrådgiver i Den Korte Snor, Københavns Kommune – en indsats med familierådgivning og kontaktperson.

11.02.2020

Husk at involvere medarbejderne i indretningen

Hvis storrumskontorerne ikke indrettes efter ­medarbejdernes behov, falder både trivsel og effektivitet markant, siger ­arbejdsmiljøekspert Ole Ryssel Rasmussen.

11.02.2020

”Unges oplevelse af at stå alene rammer mig”

Det gør ondt på hende, når børn og unge har brug for hjælp, men ikke får den. Og det synes Anja Carlsen, at hun møder stadig oftere i sit arbejde i Den Sociale Døgnvagt i København.

11.02.2020

Exit fra ægteskab er vanskelig

Kvinder med etnisk minoritetsbaggrund kan have meget svært ved at komme ud af dårlige ægteskaber. Det viser en ny undersøgelse fra VIVE, som seniorforsker Anika Liversage har været hovedforfatter på.

11.02.2020

Socialrådgiver kæmpede for førtidspension til Nicolai

Nicolai lider af infantil autisme og paranoid skizofreni. Han skulle have haft førtidspension, så snart han fyldte 18 år, slår Ankestyrelsen fast, men måtte vente i over et år.

11.02.2020

På vej til førtidspension – hvornår stopper karrusellen?

– Den hårde opbremsning i 2013 var en chokeffekt, og så kravler tallene for tilkendelse af førtidspension stille og roligt op igen. Og det handler både om, at borgerne får kortere ture i karrusellen, og at de politiske signaler langsomt, men sikkert bliver sendt afsted. Arbejdsmarkedsforsker Dorte Caswell går bag om kritikken af kommunernes praksis på førtidspensionsområdet og giver et bud på, hvordan økonomien, men også de skiftende politiske signaler, præger tilkendelsen af førtidspension.

11.02.2020

For svært at få førtidspension?

En gruppe socialrådgivere mødtes i starten af december med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard for at give input til den kommende revision af førtidspensions- og fleksjobreformen. Vi har spurgt tre af dem, hvordan de oplever den nuværende lovgivning.

11.02.2020

Når økonomi trumfer faglighed

Flere kommuner har de seneste år valgt at spare på tildeling af førtidspensioner, når økonomien strammede. I Norddjurs Kommune frustrerer det socialrådgiverne, at pensionsnævnet gang på gang afviser de sager, som indstilles til førtidspension.

11.02.2020

3 fortællinger: Vi har tid til vores arbejde

Vi har udvalgt tre fortællinger fra kampagnen 'Tid til socialt arbejde', hvor socialrådgiverne har mulighed for at udfolde deres faglighed, fordi de har tid til deres arbejde. De gode historier vil blive bragt ­videre til politikerne sammen med eksempler fra de arbejdspladser, hvor der ikke er tid til at udføre arbejdet ordentligt.

11.02.2020

Fra hotelhjemløs til sofasurfer

'Praksisklummen' fra fagbladet Socialrådgiveren #2 2020

11.02.2020