Nyheder

REGIONSLEDER: Et spørgsmål om ressourcer

"Vi oplever mange steder mangel på tid og passende tilbud."

05.09.2023

En god start: Vi klæder de nye godt på for at sikre vores høje faglighed

Ingen står alene, og det er den følelse, vi gerne vil give fra starten. Jeg ser nogle mere ranke rygge, og der er ikke nogen, som sidder og tænker ’shit, hvor skal jeg starte’, siger socialrådgiver Anna Castenberg. Hun er mentor for nyuddannede Line Haferbier, som har nydt godt af et grundigt introduktionsforløb. Line har deltaget som observatør på kollegaernes møder, haft fast ’mentortid’ hver uge og fået en drejebog til alle sagsskridt.

05.09.2023

”Vi hjælper hinanden, og det smitter af på borgerne”

Landets yngste jobcenter i Ishøj har vundet Arbejdsmiljøprisen for et godt psykisk arbejdsmiljø. Arbejdspladskulturen er præget af hjælpsomhed og respektfuld kommunikation – både mellem kolleger og over for borgerne, fortæller fungerende tillidsrepræsentant Hülya Gümüs.

05.09.2023

LEDER: Aldrig alene

"Vi kan sikre, at ingen står alene på tærsklen til vores vigtige og givende fag."

05.09.2023

Forskeren: Fra ballademagere til aktive drenge

Meningsfulde fællesskaber på gadeplan kan forebygge ensomhed og holde unge fra bander. Det viser resultaterne fra et Velux-finansieret forskningsprojekt fra DPU, Aarhus Universitet, som professor og forskningsleder Line Lerche Mørck netop har afsluttet.

05.09.2023

“Du gjorde hvad du kunne – du var der bare i alt for kort tid”

Gennem en kaotisk barndom med massivt omsorgssvigt i familien har Mellissa Hussein mødt et ukendt antal velfærdsmedarbejdere. En af dem er socialrådgiver og lektor Louise Harkes, som blev meget berørt, da hun læste Mellissa Husseins bog om sin opvækst og det tragiske bandedrab på lillebroren Ari. De to mødes efter 20 år til en snak om, hvorfor Mellissas familie var så svær at hjælpe, og hvad andre kan lære af deres forløb.

05.09.2023

Mit hadeord: Forandringsparat

Af Kristine Marie Wilbrandt Pirk, som er socialrådgiver i Jobcenter Svendborg.

05.09.2023

MIT ARGUMENT: Sæt penge af til vikarer

Af Malene Thackrah, næstforkvinde for Region Øst i Dansk Socialrådgiverforening

05.09.2023

Fra studie til job

Fire socialrådgivere fortæller om, hvordan de har oplevet at starte i deres første job. De har alle fire deltaget i Dansk Socialrådgiver­forenings rundspørge om introordninger og mentorforløb og har ønsket at udtale sig anonymt.

05.09.2023

DEBAT: Fat mod!

"Tak til forældregruppen for deres læserbrev."

05.09.2023