Nyheder

Socialrådgivernes læseklub

Hele sommeren har socialrådgivere anbefalet bøger med et socialfagligt præg – både skøn- og fagliglitteratur - til hinanden på sociale medier. Hermed de sidste fire anbefalinger fra sommerens bedste læseklub, nemlig socialrådgivernes.

12.08.2022

PRAKSISKLUMMEN: ”Hun har slugt kameler”

"Meget kan lykkes. Hvis systemet er klar til at lytte. Er parat til at rumme, at borgeren synes, vi har smadret hendes liv."

21.06.2022

REGIONSLEDER: Vores velfærdssamfund tåler ikke mangel på socialrådgivere

"Vores superkræfter er helhedssyn, etik, kommunikation."

21.06.2022

Guiden: Jagten på drømmejobbet

Opskriften på den perfekte ansøgning og det perfekte CV findes ikke, men vi har samlet en række gode råd, som du med fordel kan bruge i jagten på dit nye job.

21.06.2022

Refleksion: ”Vi er kommet tættere på de unge og deres drømme”

Anne-Mette Ougaard, socialrådgiver og ­uddannelseskonsulent, Unge, Job & Uddannelse, Aarhus Kommune

21.06.2022

Når kunstig intelligens skal forudsige mistrivsel

Det menneskelige socialfaglige skøn kan ikke undværes, så vi er ikke i nærheden af at erstatte socialrådgivere med algoritmer. Og det må heller aldrig ske. Det siger Line Berg, som er en af de forskere, der er i gang med at udvikle et data­analytisk værktøj til at forudsige risikoen for, at et barn er i alvorlig mistrivsel.

21.06.2022

Leder: Økonomi må aldrig trumfe faglighed

"Den nye forskning understøtter, hvad alt for mange socialrådgivere længe har oplevet og sagt: At økonomi trumfer vores faglighed."

21.06.2022

Budgetkrav påvirker beslutninger i børnesager

En velfungerende offentlig sektor kræver viden om, hvordan lokale myndigheder håndterer modstridende krav til budgetter og velfærdsydelser. I et nyt studie er vi dykket ned i sammenhængen mellem kommunale budgetkrav og børneindsatser. Det viser, at kommuner, der har brugt mere end 60 procent af deres budget halvvejs gennem kalenderåret, reducerer antallet af anbragte børn med 1,2 procent.

21.06.2022

Ligeløn på arbejdspladsen

Hvordan understøtter du ligeløn på din arbejdsplads? Det har vi spurgt tre fællestillidsrepræsentanter om.

21.06.2022

”Som SDS’er har jeg indflydelse og bliver lyttet til”

Dorna Heydari er snart færdiguddannet socialrådgiver. Som aktiv i Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS) og tutor er hun med til at give sine medstuderende en god start, og så nyder hun at have indflydelse.

21.06.2022