LEDER: Tak for jeres opbakning til OK24

"I gav os den energi, der skulle til for at sikre et godt resultat."

Socialrådgiverne fortjener mere i løn. Sådan lyder det slogan, vi har brugt i vores OK24-kampagne – og jeg er både stolt af og glad for, at vi har opnået præcis det: Historisk store lønstigninger til socialrådgiverne.

I skrivende stund mangler en række fagforbund stadig at forhandle aftaler på plads med arbejdsgiverne. Men alt tyder på, at vi når i mål med en flot overenskomst for alle offentligt ansatte – og måske er afstemningen om resultatet allerede i gang, når du læser dette.

Jeg og resten af forhandlingsdelegationen i Dansk Socialrådgiverforening har kæmpet hårdt for et markant lønløft til socialrådgiverne. Det har vi fået sammen med en række andre forbedringer, herunder mere i pension. Vi har ikke fået alt igennem, og jeg er særligt ærgerlig over, at arbejdsgiverne blankt afviste vores åbenlyst rimelige krav om en ret til introforløb for nyansatte – det er helt uforståeligt.

Men alt i alt ser det ud til, at vi snart står med en overenskomst fyldt med afgørende forbedringer for socialrådgiverne, ikke mindst de største lønstigninger i mange år – de første kommer allerede til april.

Det skyldes først og fremmest én ting: Vores fællesskab. Vi, der forhandler for socialrådgiverne, kan bringe alle mulige rimelige krav og gode argumenter med til arbejdsgiverne, men hvis ikke vi har jer i ryggen, nytter det ingenting. Vi er kun så stærke, som medlemmerne af Dansk Socialrådgiverforening gør os.

Derfor vil jeg gerne sige et kæmpe stort tak til dig og alle andre medlemmer af vores stærke fællesskab. Selv i de lange nætter, hvor vi med tunge øjenlåg lå i udmattelseskamp med arbejdsgiverne, mærkede vi jeres opbakning – og det gav os den energi, der skulle til for at sikre et godt resultat.

Vi er ikke i mål, og kampen for bedre løn og arbejdsvilkår slutter aldrig. Men vi er kommet et stort skridt videre, og så snart OK24 er afsluttet, går vi i gang med arbejdet frem mod næste overenskomst. Der er nok at tage fat på.

» Læs også artiklen “OK24 – Store lønstigninger på vej til socialrådgiverne