Socialrådgiveren 02/24

Indhold

”Jeg kan det hele – med lidt hjælp”

Hun har både den faglige indsigt og den personlige erfaring med at være i et fleksjob og slå sig på myten om det rummelige arbejdsmarked. For Lærke Posch Bruns er socialrådgiver, og så har hun en øjensygdom, som betyder, at hun kun har 5-10 procent af sit syn tilbage.

Guiden: Sådan kan du holde til jobbet i flere år

Er du på vej ind i din senkarriere? Der er mange muligheder for at tilpasse arbejdet, så det kan blive mere attraktivt at være lidt længere på arbejdsmarkedet. Guiden giver inspiration til, hvilke temaer du kan drøfte med din leder og tillidsrepræsentant til seniorsamtalen.

Jeg har gjort op med stoltheden, skylden og skammen

Jeg har taget, hvad jeg kunne få af stoffer, og det har taget rigtig meget af mig, fortæller Marcus, der er eks-misbruger og nyuddannet socialrådgiver. Stofferne gav ham en indre ro – og ikke mindst en pause fra præstationskrav, socialt pres og på et senere tidspunkt også rygsmerter. Marcus har også været afhængig af de farlige opioid-piller, som nu breder sig blandt unge – og det var ved at ødelægge hans liv.

Unges brug af opioider skaber bekymring i praksis

Temaet sætter fokus på, at flere unge er begyndt at bruge rusmidler under kategorien opioider. Socialrådgiver og tidligere misbruger fortæller om sine erfaringer med det stærkt afhængighedsskabende stof. Ekspert og socialrådgivere på misbrugsområdet opfordrer til, at der bliver holdt skarpt øje med udviklingen.

Analyse: Hver fjerde socialrådgiver er stresset

I en ny undersøgelse af lønmodtagernes psykiske arbejdsmiljø kommer socialrådgiverne ind på to kedelige førstepladser: Socialrådgiverne kommer oftest bagud med deres arbejde, ligesom de tilhører den jobgruppe, hvor flest svarer, at de har følelsesmæssigt vanskelige relationer i arbejdet. Det kan være en del af forklaringen på, hvorfor cirka hver fjerde socialrådgiver oplever, at de er stressede.

Jeg fik hjælp til at blive et menneske igen

I 2018 var socialrådgiver Kirsten Jensen udsat for tre voldsomme episoder inden for et døgn i sit job som beskæftigelsesrettet mentor for borgere med svære sociale og psykiske problemer. Fem år efter er sagen afsluttet. Med hjælp fra Dansk Socialrådgiverforening har hun fået anerkendt sin arbejdsskade og fået godtgørelse for varigt mén.