Nu stiger lønnen igen

Hvis du er offentligt ansat, kan du se frem til en lønstigning, som fremgår af din lønseddel for oktober. Den er et resultat af OK21. I hele overenskomstperioden er månedslønnen for en gennemsnitlig lønnet socialrådgiver i en kommune steget med i alt 2276 kroner.

Alle offentligt ansatte socialrådgivere – samt privatansatte hvis overenskomster bruger de offentlige lønstigninger – steg i løn 1. oktober. Det er et resultat af OK21. Det er alle løndele der stiger, såvel grundløn og andre centralt aftalte løndele, samt lokalt aftalte varige tillæg.

Lønstigningen er i procent, og lidt forskellig på de tre områder – stat, regioner og kommuner – så hvor meget man får, afhænger af hvor man er ansat, og hvilken løn man får.

Lønstigningerne fordeles over de tre år i overenskomstperioden. Således er en gennemsnitligt lønnet kommunalt ansat socialrådgiver steget med 2.276 kr. om måneden siden OK21. En gennemsnitligt lønnet statsansat socialrådgiver har opnået tilsvarende lønstigning, mens stigningen for en gennemsnitligt lønnet regionsansat socialrådgiver er noget mindre.

Tjek din lønseddel

Du kan finde de aktuelle lønsatser for socialrådgivere her eller tjekke din lønseddel fra september og oktober og selv se, hvor meget du er steget i løn. Hvis du vil se,
hvor meget du er steget i hele OK21-perioden, skal du sammenligne din oktober-løn med lønnen i marts 2020.

Inflation påvirker alle

Siden OK21 har vi været ramt af stor inflation, som påvirker alle. Derfor er de generelle lønstigninger til alle ekstra vigtige, og ved OK24 har Dansk Socialrådgiverforening en stor opgave med at forhandle generelle lønstigninger hjem til alle socialrådgivere.