Se hvor meget din løn stiger

For de fleste socialrådgivere stiger lønnen med 200 til 300 kroner om måneden fra april. Det er et resultat af den netop vedtagne overenskomst.

Ved OK21 blev det blandt andet aftalt, at lønnen for alle socialrådgivere stiger gennem generelle lønstigninger. Ofte er det sådan, at disse automatiske lønstigninger nærmest ikke opdages; man har jo ikke gjort noget særligt eller haft en lokal forhandling. Stigningerne betyder dog meget i den samlede lønudvikling.

Lønstigningerne er aftalt, så de har virkning pr. 1. april, men om de udbetales med april-lønnen eller først med maj-lønnen afhænger af de offentlige lønadministrationssystemer, og hvor hurtigt de kan nå at implementere de aftalte stigninger.

Da lønstigninger på de tre overenskomstområder (kommune, region og stat) fordeler sig lidt forskelligt over perioden, er der forskel på, hvor store stigningerne er pr. 1. april i år. Nedenfor kan du se en oversigt over lønstigningerne på de tre områder, og hvad den svarer til om måneden og om året for en socialrådgiver, som tjener 32.000 kroner om måneden.

Stigning pr. 1.4.21Månedlig stigningÅrlig stigning
Kommune1 %320 kr3.840 kr
Stat0,80 %256 kr3.072 kr
Region0,75 %240 kr2.880 kr

Stigningen er relativ, så en socialrådgiver, som tjener mere eller mindre end 32.000 kr. om måneden, stiger tilsvarende mere eller mindre. Stigningen tillægges pension og særlig feriegodtgørelse.

Lønstigningerne er en del af forliget ved OK21, som du kan læse mere om her. Næste stigning kommer 1. oktober 2021.