REGIONSLEDER: Et fælles nytårsforsæt

"Vi skal huske at tale med hinanden, både om det lette og det svære."

Normalt ville jeg i disse uger gå og gruble over, hvad mit nytårsforsæt skal være for 2024: Skal jeg skære ned på mit forbrug af cola eller køre mindre i bil?

I år er det anderledes. Den seneste tid har jeg i stedet drømt om, at vi sammen sætter os et nytårsforsæt for vores fællesskab i DS. Et nytårsforsæt, der kan knytte os tættere og stærkere sammen.

Der er nemlig nogle ting, vi burde tale om i vores fællesskab, som vi ikke rigtig får vendt. Nogle har ønsker til vores medlemsservice – men får det aldrig sagt. Nogle har ønsker til det politiske arbejde – men får det aldrig sagt. Nogle har brug for støtte fra en arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant – men får det aldrig sagt. Nogle overvejer at melde sig ud – men får det aldrig sagt.

På samme måde er der også meget, jeg ikke får fortalt. Derfor har jeg sammen med min næstforkvinde, Jannie, sat gang i en månedlig podcast, ”Lyd på DS Syd”, hvor vi fortæller om vores fagpolitiske arbejde. Vi vil gerne give et indblik i, hvordan vi arbejder til hverdag, og vi håber samtidig at inspirere flere af jer til at fortælle om jeres ønsker og behov.

Når jeg møder dig og kollegaerne ude på arbejdspladserne, hører jeg mange relevante ønsker: Intro- og mentorordninger, politisk fastsatte sagstal, ny strategi for lokalløn, løbende frokostmøder med kollegerne og meget andet. Uanset hvilke ønsker, I har, så står vi i DS klar til at hjælpe jer med at føre ambitionerne ud i livet.

Vi har et stærkt fællesskab, men vi skal huske at tale med hinanden, både om det lette og det svære – og vores fællesskab kan kun leve og styrkes, hvis vi fortæller hinanden, hvad vi har brug for. Jeg har derfor lavet et fælles forenings-nytårsforsæt, som jeg håber, du vil være med på: Ræk ud efter DS!

Tal med din kollega, din tillidsrepræsentant, din arbejdsmiljørepræsentant, din konsulent i DS og med os politisk valgte. Lad os love hinanden, at 2024 bliver året, hvor vi i fællesskab får fortalt hinanden alt det, der er vigtigst for os hver især.