”Jeg ser et menneske. Ikke bare en belastning for samfundet”

Det er juraen og arbejdet for at støtte mennesker, der driver studerende Camilla Kampmann. Hun er ikke bange for at råbe op for at nå sine mål – som hun også gjorde, da hun blev smittet med COVID-19.

Den 23. april lånte socialrådgiverstuderende Camilla Kampmann socialminister Astrid Krags facebook-profil. Camilla havde en vigtig bøn: Folk skulle blive ved med at holde afstand og tage hensyn. Hun supplerer sin SU med vagter på sygehuset som SOSU-assistent, og hun var blevet smittet med COVID-19.

Hun har mødt socialministeren flere gange som aktiv i FOA Ungdom – og Astrid Krag havde set historien på Camillas instagramprofil og fik en af sine pressefolk til at kontakte Camilla og spørge, om hun ikke ville dele den på ministerens profil.

2.600 reagerede på opslaget, næsten 400 kommenterede og over 1000 delte Camillas bøn.

– Det giver noget, når socialministeren er med til at skubbe budskabet ud i verden, som Camilla Kampmann tørt konstaterer.
Hun bliver stadig let forpustet og får åndenød, men lungerne er ved at komme sig. Hun er erklæret rask og er tilbage i socialrådgiverpraktikken i Center for Børn og Unge i Næstved Kommune.

Praktik i en coronatid

Praktikken har også været præget af nedlukningen.

– Det har været en mærkelig praktik, men jeg synes, jeg har lært det, jeg skulle.

Camilla Kampmann begyndte på socialrådgiverstudiet i efteråret 2018 efter at have arbejdet som SOSU-assistent i seks år.

– Jeg holdt meget at kontakten med de ældre. Det lyder som en kliché, men det betyder noget at kunne gøre en forskel. Det er de små ting i hverdagen, som når man giver sig tid til at skære et æble ud, fordi deres gigtplagede hænder ikke kan, og man kan se i øjnene på dem, at det betyder noget. Jeg ser et menneske. Ikke bare en belastning for samfundet.

Den holdning og energi har hun taget med på socialrådgiverstudiet, som hun begyndte på, fordi der skulle ske noget nyt.

– Jeg er optaget af, at verden skal være retfærdig og opleves sådan. Her kan jura skabe en struktur og nogle rammer, man kan agere indenfor. Det kan jeg godt lide.

Det var også den drivkraft, der gjorde, at hun var aktiv i FOA Ungdom – og nu er medlem af SDS (Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende) og er valgt ind som studerende i bestyrelsen i Dansk Socialrådgiverforenings Region Øst.

– Fagbevægelsen er et oplagt sted at engagere sig og arbejde for at give mennesker bedre muligheder.

Men meget mere fagligt arbejde end bestyrelsesposten er der ikke tid til lige nu.

Med en kæreste, arbejde ved siden af studiet, en tre-årig og et hus at passe er Camillas hverdag mere struktureret end mange af hendes medstuderendes.

– Jeg er nødt til at prioritere benhårdt: Jeg læser lektier, når min datter er puttet, og tager ekstravagter aften og nat. Vi får det til at fungere, og jeg er enormt glad for at stå op om morgenen og tage af sted i praktik.


CV Camilla Kampmann

2012 Uddannet SOSU-assistent
2018 Start på socialrådgiver­studie
2018 Valgt ind som studerende i bestyrelsen i DS Region Øst