Socialrådgiveren 2/20

Indhold

Guiden: Sådan får I det bedste ud af storrumskontorer

Mere samarbejde og vidensdeling eller larm og evindelige forstyrrelser. Holdningerne er mange, men storrumskontorer er blevet et vilkår. Her kan du læse, hvordan I undgår støj og indretter de fysiske rammer bedst muligt.

FORSKNING: Exit fra ægteskab er vanskelig

Kvinder med etnisk minoritetsbaggrund kan have meget svært ved at komme ud af dårlige ægteskaber. Det viser en ny undersøgelse fra VIVE, som seniorforsker Anika Liversage har været hovedforfatter på.

På vej til førtidspension – hvornår stopper karrusellen?

– Den hårde opbremsning i 2013 var en chokeffekt, og så kravler tallene for tilkendelse af førtidspension stille og roligt op igen. Og det handler både om, at borgerne får kortere ture i karrusellen, og at de politiske signaler langsomt, men sikkert bliver sendt afsted. Arbejdsmarkedsforsker Dorte Caswell går bag om kritikken af kommunernes praksis på førtidspensionsområdet og giver et bud på, hvordan økonomien, men også de skiftende politiske signaler, præger tilkendelsen af førtidspension.

Når økonomi trumfer faglighed

Flere kommuner har de seneste år valgt at spare på tildeling af førtidspensioner, når økonomien strammede. I Norddjurs Kommune frustrerer det socialrådgiverne, at pensionsnævnet gang på gang afviser de sager, som indstilles til førtidspension.

Voxpop om førtidspension

En gruppe socialrådgivere mødtes i starten af december med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard for at give input til den kommende revision af førtidspensions- og fleksjobreformen. Vi har spurgt tre af dem, hvordan de oplever den nuværende lovgivning.

DEBAT: Når børn bliver redskab til straf

"Når regeringen vil forpligte kommunerne til at anbringe ”fremmedkrigeres” børn, bryder de med grundlæggende socialfaglige og lovgivningsmæssige principper."

ARBEJDSMILJØKKAMPAGNE – 3 fortællinger: Vi har tid til vores arbejde

Vi har udvalgt tre fortællinger fra kampagnen 'Tid til socialt arbejde', hvor socialrådgiverne har mulighed for at udfolde deres faglighed, fordi de har tid til deres arbejde. De gode historier vil blive bragt ­videre til politikerne sammen med eksempler fra de arbejdspladser, hvor der ikke er tid til at udføre arbejdet ordentligt.