Socialrådgiveren 10/20

Indhold

Mit hadeord: Proces

Af Jesper Nissen - Socialrådgiver, faglig koordinator, Jobcenter Fredericia.

GUIDEN: Sådan vælger du efteruddannelse

Er du i tvivl om, hvilken efter- og videreuddannelse du skal vælge, og om du har tid til at fordybe dig? Vi har samlet en række gode råd, som kan inspirere dig.

GUIDEN: Brug din efteruddannelse strategisk

Du skal gøre op med dig selv, hvordan dit arbejdsliv skal se ud om fem til ti år – og være bevidst om, at dit valg af efter- og videreuddannelse kan føre til forskellige karriereveje, lyder det fra ekspert.

Forskeren: ”Der er brug for at gentænke efterværn”

Hver tiende af tidligere anbragte unge oplever perioder med hjemløshed. Det samme er kun gældende for en halv procent af de unge, der ikke har været anbragt. Det viser ny undersøgelse af unges hjemløshed, som seniorforsker Lars Benjaminsen fra VIVE har ansvaret for.

Tæt på Barnet: Screening skal sikre hurtigere hjælp til udsatte børn

Otte ud af ti socialrådgivere oplever, at de ikke har mulighed for at sætte hurtigt ind med hjælp – og over halvdelen af dem peger på, at det er den omfattende børnefaglige undersøgelse, som forsinker hjælpen. Dansk Socialrådgiverforening foreslår et enklere, smidigere og mere fleksibelt ­system, som skal sikre barnet hjælp ­indenfor 10 arbejdsdage.

Sundhed i Danmark præget af sociale forskelle og social arv

Den sociale arv og de sociale forskelle i sundhed er mindre i Polen, Slovakiet og Bulgarien end i Danmark. En del af forklaringen kan være, at de højtuddannede danskere er endnu sundere end højtuddannede i andre lande, og det gør forskellene mere markante.

Forråelse kan ramme alle

Forråelse kommer af afmagt skabt af blandt andet moralsk stress, omsorgstræthed og pseudoarbejde, og derfor er velfærdsmedarbejdere som socialråd­givere også i risiko for at blive ramt af forråelse, mener psykolog og forfatter Dorthe Birkmose.

FORRÅELSE: Fagbladet har talt med to socialrådgivere

Fagbladet har talt med to socialrådgivere, som har oplevet tegn på forråelse. De mener begge, at hvis forråelse skal forebygges, kræver det, at man på arbejdspladserne kan tale helt åbent om risiko for forråelse. De har begge haft gavn af supervision.