REGIONSLEDER: Tak for kampen

"Generelt har hver­dagens små succeser været de største."

Det er et kæmpe privilegium som regionsformand at have mødt så mange dejlige socialrådgivere, der er dybt engageret i deres arbejde, faglighed og i at give borgerne en ordentlig indsats. Nu har jeg valgt at takke af efter 18 år på posten.

Mit faglige engagement blev tændt af vilkårene for vores arbejde og organisering. Jeg startede som TR-suppleant, og så bed det sig fast. Som TR og FTR var der brug for organisationsændringer, store omstillinger og at arbejde strategisk med den store organisation for at sikre socialrådgiverarbejdet for den enkelte.

Jeg har været fagligt aktiv, fra før jeg blev gravid med mit andet barn i 1986. Jeg har truffet så mange dygtige og spændende mennesker blandt socialrådgivere, politikere og ansatte både lokalt og centralt. Jeg har fået viden og venskaber. Jeg har også været en del af den danske fagbevægelse, hvor vi står sammen, når det gælder. Det er spændende – og hårdt. Det er mange arbejdstimer, og det er en hel livsstil.

Nogle af de største succeser har været, at DS forblev en selvstændig lille aktiv og markant fagforening og ikke fusionerede med HK. Det var den rigtige beslutning, og DS har klaret sig rigtig godt. En anden succes var, da ombudsmanden gav socialrådgiverne i B&U i Odense Kommune og DS ret i, at kommunens besparelser på foranstaltninger var ulovlige. Her var DS i dén grad dagsordensættende i pressen, og det foregik i et nært samarbejde med TR, AMiR og den medarbejder, der turde stå frem.

Generelt har hverdagens små succeser været de største. Det vedvarende samarbejde med medlemmer, TR, AMiR, den daglige ledelse, klubber, konsulenter og det fagpolitiske samarbejde med øverste ledelser og politikere lykkes ofte med gode resultater. Det fortjener, at vi praler lidt mere af det, og gør det mere synligt for alle medlemmer.

Jeg ved, jeg kommer til at savne jer alle. Jeg har haft verdens bedste job. Tak for 18 år som fuldtidspolitiker i DS. Jeg glæder mig til at få mere tid til familie og venner, og forhåbentlig til et andet spændende job på færre timer og med mere fast arbejdstid.

Jeg giver med glæde arbejdet videre til vores nye regionsformand Mie Moll og den nyvalgte regionsbestyrelse, forretningsudvalget og hovedbestyrelsen. Vi ses.