Mit yndlingsord: Nysgerrighed
Af Anna Jessen, socialrådgiver i OASIS, behandling og rådgivning for flygtninge, København
Af Anna Jessen, socialrådgiver i OASIS, behandling og rådgivning for flygtninge, København
To lektorer i socialt arbejde, Kristoffer Thorn Poulsen og Sabina Jensen Jæger, har kastet sig over at lave podcast. Deres mål er at udvikle det sociale arbejde ved at have fokus på det, der lykkes.
Som socialrådgiver har du en særlig mulighed for at bidrage til den offentlige debat. Du har en unik viden om socialområdet og ved, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer, og det er dig, der hver dag skal agere efter lovgivningen. Med andre ord: Du har en særlig ekspertviden, der kan kvalificere den offentlige debat og politikernes grundlag for at træffe kloge beslutninger. Her får du en række gode råd til, hvordan du skriver et debatindlæg.
Kommende socialrådgivere skal lære at reflektere kritisk over brugen af teknologier i faget, så de husker at koble dem med socialrådgiverfagligheden, mener forsker Helle Antczak fra Københavns Professionshøjskole. Hun har sammen med en kollega lavet et projekt om netop det.
Der ligger ikke en bevidst plan bag, at Stinna Søberg Daoud Nielsen har bevæget sig ind på et nyt arbejdsfelt. Nu kan hun godt se, at der længe var optræk til, at hun skulle noget andet i sit arbejdsliv. Men hun er stadig socialrådgiver. Nu i børne- og ungdomspsykiatrien, hvor hun blandt andet underviser fagprofessionelle i kommunerne i, hvordan de risikovurderer børn og unge med selvmordstanker.
Steeff Hansen læste til socialrådgiver for at gøre en forskel for børn og unge. Men han valgte at begynde sit arbejdsliv på voksenområdet for at blive bedre i stand til at forstå forældrene til de udsatte børn og unge, han skal hjælpe.
Christina Eilers har altid arbejdet på beskæftigelsesområdet, men da der blev oprettet en stilling i it-afsnittet, skiftede hun kurs. Hun trækker på sine erfaringer som socialrådgiver, når hun udvikler digitale redskaber til sine tidligere kolleger.
En ungdomsdrøm og en truende risiko for sygemelding fra jobbet fik Kirsten Prescott til at finde ind på en ny bane, så hun nu underviser vordende socialrådgivere. Tanken om et sporskifte tog fart, da en kollega gik på pension.
Efter 15 år blandt heroinmisbrugere kunne Katja Barfod ikke klare flere trusler. Hun havde dog svært ved at se en vej ud af det specialiserede felt. Ikke desto mindre er hun landet et sted, hvor hun føler sig hjemme – i fagbevægelsen.
"Det er fantastisk at arbejde med et fag i konstant udvikling, som samtidig er så meningsfuldt som vores."
"Lad os i fællesskab ranke ryggen."
At hun nu sad der, på stolen overfor mig, at hun overhovedet formår at stå ud af sengen om morgenen, fyldte mig med så meget respekt og beundring.
Regeringen ønsker med en ny lov at sætte øget fokus på banderelationer i familier med udsatte børn og unge. Reelt er der dog ikke tale om en ændring eller lempelse af anbringelseskriterierne i barnets lov, men en præcisering.
af Sarah Henneberg Linding, fællestillidsrepræsentant, Esbjerg Kommune
Af Ida Friis Christoffersen, næstforperson, Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS)
– Jeg levede og åndede i et miljø, hvor du skal have et fjendebillede. Du skal have nogle at hade og kæmpe imod, fortæller bogaktuelle Yaqoub Ali, tidligere bandemedlem og militant islamist. I fængslet møder han en socialrådgiver, som får ham til at tvivle på sine valg og sit had.
Mads Nørregaard, 22 år, socialrådgiverstuderende, UCL Odense. Frivillig i Den frie Rådgivning og studieambassadør for Dansk Socialrådgiverforening.