Socialrådgiveren 04/24

Indhold

Guiden: Sådan skriver du et godt debatindlæg

Som socialrådgiver har du en særlig mulighed for at bidrage til den offentlige debat. Du har en unik viden om socialområdet og ved, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer, og det er dig, der hver dag skal agere efter lovgivningen. Med andre ord: Du har en særlig ekspertviden, der kan kvalificere den offentlige debat og politikernes grundlag for at træffe kloge beslutninger. Her får du en række gode råd til, hvordan du skriver et debatindlæg.

”Mit sporskifte var længe undervejs”

Der ligger ikke en bevidst plan bag, at Stinna Søberg Daoud Nielsen har bevæget sig ind på et nyt arbejdsfelt. Nu kan hun godt se, at der længe var optræk til, at hun skulle noget andet i sit arbejdsliv. Men hun er stadig socialrådgiver. Nu i børne- og ungdomspsykiatrien, hvor hun blandt andet underviser fagprofessionelle i kommunerne i, hvordan de risikovurderer børn og unge med selvmordstanker.

Sporskifte: Superbrugeren nørder fagsystemer til sine kolleger

Christina Eilers har altid ­arbejdet på beskæftigelsesområdet, men da der blev oprettet en stilling i it-afsnittet, skiftede hun kurs. Hun trækker på sine erfaringer som socialrådgiver, når hun udvikler digitale redskaber til sine tidligere kolleger.

Sporskifte: Klassisk varsel fik Kirsten til at søge videre

En ungdomsdrøm og en truende risiko for sygemelding fra jobbet fik Kirsten Prescott til at finde ind på en ny bane, så hun nu underviser vordende socialrådgivere. Tanken om et sporskifte tog fart, da en ­kollega gik på pension.

Sporskifte: ”Jeg vendte hjem til fagbevægelsen”

Efter 15 år blandt heroinmisbrugere kunne Katja Barfod ikke klare flere trusler. Hun havde dog svært ved at se en vej ud af det specialiserede felt. Ikke desto mindre er hun landet et sted, hvor hun føler sig hjemme – i fagbevægelsen.

JURA: Tvangsfjernelse af bandekriminelles børn

Regeringen ønsker med en ny lov at sætte øget fokus på banderelationer i familier med udsatte børn og unge. Reelt er der dog ikke tale om en ændring eller lempelse af anbringelseskriterierne i barnets lov, men en præcisering.