”Vores begejstring er den redaktionelle drivkraft”

To lektorer i socialt arbejde, Kristoffer Thorn Poulsen og Sabina Jensen Jæger, har kastet sig over at lave podcast. Deres mål er at udvikle det sociale arbejde ved at have fokus på det, der lykkes.

”Vores begejstring er den redaktionelle drivkraft”

Foto: Michael Drost-Hansen

”Kristoffer, hvad er det egentlig, vi har gang i?”

”Jamen, vi har gang i, at vi vil lave en podcast omkring gode ideer i socialt arbejde.”

Sådan lyder det i episoden, hvor Kristoffer Thorn Poulsen og Sabina Jensen Jæger introducerer deres nye podcast ”Godt nyt fra Vestfronten” – en podcast, der fortæller om de gode ideer og historier fra praksis i socialt arbejde.

– Det er for tit det negative, der fylder både i medierne og på for eksempel Facebook. Men gennem vores netværk møder vi en masse gode ideer og historier fra det syd- og sønderjyske, og dem vil vi gerne dele, siger de to værter.

De er begge to uddannede socialrådgivere og er lektorer ved UC Syd. Det var Kristoffer Thorn Poulsen, der fik ideen til podcasten.

– Jeg underviser de socialrådgiverstuderende, og når de kommer tilbage fra praktikken, har jeg fokus på: Hvornår oplever de, at de har været seje socialrådgivere? Det giver bare en anden energi at bygge videre på noget, man er stolt af, siger han.

Den energi skulle ud til flere, tænkte han. Kristoffer Thorn Poulsen har læst design på Kunstakademiet og har arbejdet med innovation, så det med at se og få gode ideer, har han helt styr på. Men efter et prøveafsnit måtte han erkende, at en podcast skal laves i en høj kvalitet med en klart sigte og en idé om målgruppe. Derfor allierede han sig med kollegaen Sabina Jensen Jæger, der også kan skrive fagjournalist på cv’et.

Stolt af det sociale arbejde

Hun kunne godt se potentialet i at fortælle de gode historier.

– Det kan de praktikere, vi interviewer, også. Socialrådgivere knokler og laver oftest et godt stykke arbejde, og så bliver det for negativt kun at møde de dårlige historier. Man skal være stolt af det sociale arbejde, siger hun.

Det mener Dansk Socialrådgiverforening og UC Syd også. Begge parter har støttet ideen, så der kunne købes ordentligt udstyr til optagelserne – og aflønnes en studentermedhjælper fra UC Syds uddannelse i lyddesign. De to værters indsats er indtil videre frivilligt arbejde, og de kommer vidt omkring på det sociale område.

Ét afsnit har fokus på brugen af visuel facilitering på jobcenteret i Varde, et andet handler om naturterapi på jobcenteret i Sønderborg, ligesom anbragte børns skolegang og koordinering mellem jobcenter og familieafdeling har været på programmet. Lige nu er de ved at klippe et afsnit med en 15-årig pige, der fortæller om familierådslagning.

– Når vi hører om en historie, så skal vi selv blive begejstrede for ideen. Vores begejstring er den redaktionelle drivkraft, siger de to værter.

Håbet er, at de gode ideer breder sig.

– Målet er, at lytterne tænker: ”Hey! Det er en god idé. Vi kunne godt gøre noget lignende her”. Når vi har fokus på ideerne og det, vi lykkes med, så får vi opmærksomhed på det, der virker. Det skaber en anden udvikling, end hvis vi har fokus på fejl.


» Podcasten ”Godt nyt fra Vestfronten” udkommer cirka en gang om måneden. Lyt til den, hvor du plejer at høre podcast.


CV Sabina Jensen Jæger

 • 2009-  Lektor og forsker, UC SYD
 • 2022 Fagjournalist, DMJX
 • 2020-2012 Master i udsatte børn og unge, AAU
 • 2006-2009 Familieplejekonsulent, Esbjerg Kommune
 • 2004-2006 Familierådgiver, Esbjerg Kommune
 • 2004 Socialrådgiver, DSH-Esbjerg

CV Kristoffer Thorn Poulsen

 • 2020-  Lektor, UC SYD
 • 2016-2020 Adjunkt, UC SYD
 • 2021-2024 Master i Design, Det Kongelige Akademi
 • 2013-2015 Uddannet cand.soc. i socialt arbejde, AAU
 • 2001-2012 Ansat i Randers Kommune, Kriminalforsorgen, Muskelsvindfonden m.fl.
 • 2001 Socialrådgiver, Socialrådgiveruddannelaen ved AAU