LEDER: Velkommen til de nye studerende

"Det er fantastisk at arbejde med et fag i konstant udvikling, som samtidig er så meningsfuldt som vores."

Når sommeren bliver til efterår, begynder et nyt hold studerende deres rejse ind i socialrådgiverfaget – vores fag. En rejse, der både udfordrer, udvikler og uddanner fremtidens socialrådgivere. En rejse, der aldrig ender. Heldigvis!

Socialt arbejde ændrer sig i takt med samfundet og de udfordringer, vi arbejder med.

For 20 år siden kendte ingen til sociale medier. I dag kan man ikke arbejde med børns og unges trivsel uden at indtænke dem. Før 2022 kom østeuropæere til Danmark for enten at arbejde eller på grund af fattigdom. Men efter Ruslands invasion i Ukraine stod vi pludselig med tusindvis af flygtninge, der skulle hjælpes med at få en tilværelse op at stå, lige fra job, uddannelse og bolig til sprogundervisning, behandling af traumer og kulturel integration.

Vi gør os hele tiden nye erfaringer, ikke kun personligt, men også som faggruppe med fælles erkendelser, der udmønter sig i nye teorier og metoder. Alt sammen for i sidste ende at forbedre vilkårene for mennesker i svære livssituationer. Det er fantastisk at arbejde med et fag i konstant udvikling, som samtidig er så meningsfuldt som vores.

Derudover åbner vores uddannelse også for et væld af spændende karriereveje. Som vi viser med temaet i dette blad, er der rig mulighed for at skifte spor undervejs: Fra misbrugsbehandler til arbejdsmiljøkonsulent, fra socialrådgiver i et jobcenter til underviser på uddannelsen eller fra socialrådgiver til it-konsulent.

Så til jer, der træder ind i faget: Glæd jer! Nyd det! Grib mulighederne! Og tak fordi I vil være med til at styrke vores fælles fag og det sociale arbejde i Danmark. Og til alle andre: Tak fordi I tager rigtig godt imod de nye studerende, både når de kommer ud i praktik hos jer, og når de om nogle år bliver jeres kolleger.