Refleksion: ”Jeg blev tiltrukket af fagets mange muligheder”

Mads Nørregaard, 22 år, socialrådgiver­studerende, UCL Odense. Frivillig i Den frie Rådgivning og studieambassadør for Dansk Socialrådgiverforening.

Refleksion: ”Jeg blev tiltrukket af fagets mange muligheder”

Foto: Michael Drost-Hansen

Jeg er ikke en af dem, som altid har gået og drømt om at blive socialrådgiver. Men da jeg var til et åbent-hus-arrangement på professionshøjskolen, blev jeg tiltrukket af fagets mange muligheder.

Efter sommerferien starter jeg på fjerde semester, hvor jeg skal i praktik og arbejde med udsatte borgere, som skal i ressourceforløb.

Som studieambassadør for Dansk Socialrådgiverforening taler jeg en del med de studerende. Jeg kan høre, at mange er lidt nervøse for praktikken. Desværre er det den eneste praktik, vi har under uddannelsen. Nervøsiteten – eller spændingen og sommerfuglene i maven – kan jeg genkende fra mig selv. Jeg ser det som et udtryk for, at man har sig selv med på arbejde, og det er afgørende i mødet med et andet menneske.

Jeg bruger en del af min fritid som frivillig i Den frie Rådgivning, som ligger i Vollsmose. På et tidspunkt kom en mand fra Irak for at få vejledning i at søge om permanent opholdstilladelse. Jeg kunne tydeligt mærke, at han var frustreret og utryg ved systemet. Det kom til udtryk både via hans kropssprog og måden, han var oprevet på. Jeg bød ham på kaffe og gjorde mig umage med at have et roligt kropssprog. Manden faldt til ro, og jeg fik bekræftet, hvor vigtigt relationsarbejdet er.

Jeg er glad for at læse til socialrådgiver. Et fag, hvor jeg kan bringe mine personlige værdier og nysgerrighed i spil. Og som aktiv i SDS (Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, red.) er jeg også en del af et fællesskab, hvor vi studerende styrker hinandens faglighed. Vi kan se frem til at skulle være hinandens kolleger og samarbejdspartnere – og det er nødvendigt, at vi er godt rustede til arbejdet med borgere i udsatte positioner. Min drøm er at komme til at arbejde med udsatte voksne.


Som socialrådgiverstuderende kan du for kun 36 kr. pr. måned være medlem af SDS, som arbejder for de bedst mulige studievilkår og høj kvalitet i uddannelsen.

» Læs meresocialraadgiverstuderende.dk/bliv-medlem


Har du en oplevelse, der har givet stof til eftertanke, så skriv til os på refleksion@socialraadgiverne.dk.