Mit hadeord: Tidsregistrering
Af Anne Aas Andersen, socialrådgiver på Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole i Vonge ved Vejle.
Af Anne Aas Andersen, socialrådgiver på Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole i Vonge ved Vejle.
I foreningen SAVN vejleder socialrådgiver Christel Hein Thrane forældre om, hvordan de hjælper børnene, når far eller mor er kommet i fængsel. Hendes udgangspunkt er ærlighed – også over for omgivelserne.
Det er altid en god idé at tjekke sin lønseddel. Og netop nu, hvor OK24 har sikret dig en lønstigning og højere pension, er det vigtigt at holde øje med, om din løn og pension er blevet reguleret.
Unge med dobbeltdiagnoser føler sig trygge og motiverede, hvis en særlig ungemedarbejder holder fast i dem. Det viser et projekt i Ambulatorie for Psykoterapeutisk Udvikling (APU) under Region Hovedstadens Psykiatri. Sigrid Trier Grønfeldt fra VIVE har været med til at opsamle erfaringerne.
Når socialrådgiverne ikke selv må træffe beslutningen om, hvilken hjælp borgerne skal have, kan det gå ud over kvaliteten af den sociale indsats. Over halvdelen af socialrådgiverne oplever, at økonomiske hensyn står i vejen for at iværksætte den indsats, som de fagligt vurderer, vil være den rigtige for borgeren, viser ny rundspørge.
Hvis politikerne vil sætte fagligheden fri, skal de ikke forvente hurtige besparelser. For så er frisættelsen af den offentlige sektor dømt til at mislykkes, lyder det fra ekspert.
Det er fagligt utilfredsstillende og trækker sagsbehandlingen i langdrag, når man som socialrådgiver skal vente på at få tilladelse fra enten en leder eller et visitationsudvalg, før man kan sætte gang i den hjælp, som man ved, at borgerne har brug for. Det fortæller en af socialrådgiverne, som har deltaget i rundspørgen om ’fagligt handlerum’.
"Overenskomsten er enhver fagforenings vigtigste opgave."
"Arbejdspladserne skal tilbyde de studerende studiejob med respekt for uddannelsen."
Selv om vilkåret for denne familie er ubarmhjertigt, så er beslutningen om, hvad der skal stå i børnetestamentet ikke svær.
Hvis et barn over 10 år beder om at blive anbragt, og der på den baggrund hverken træffes afgørelse om anbringelse eller en støttende indsats efter barnets lov, kan barnet nu klage til Ankestyrelsen. Ændringen i loven er vedtaget for at undgå tvivl og skærpe barnets retssikkerhed.
af Jette Mejer, socialrådgiver, Aarhus Kommune
Af Stine Christiansen Krøyer, socialrådgiver, Familieafdelingen, Langeland Kommune
Hvad forventes der af os, og hvornår har vi gjort vores arbejde godt nok? De uklare krav fyldte for meget hos socialrådgiverne i afdelingen Voksen-Myndighed i Esbjerg Kommune. Arbejdsmiljørepræsentant, myndighedschef og tillidsrepræsentant fortæller om ’aftaleforløbet’ med Arbejdstilsynet – hvor Dansk Socialrådgiverforening har spillet en vigtig rolle.
Arbejdstilsynet vurderer, at det er blevet lettere for arbejdspladserne at sætte ord på risikofaktorerne inden for psykisk arbejdsmiljø.
Jeppe Bülow Sørensen er socialrådgiver og chef for rådgivning og samarbejde med offentlige institutioner i Danmark, foreningen ’Grønlandske Børn’.