Mit hadeord: Sagsbehandler
Af Julie Kjær Handberg, socialrådgiver i Jobcenter Aarhus, hvor hun arbejder som uddannelseskonsulent og faglig koordinator ved Ungecentret Kalkværksvej
Af Julie Kjær Handberg, socialrådgiver i Jobcenter Aarhus, hvor hun arbejder som uddannelseskonsulent og faglig koordinator ved Ungecentret Kalkværksvej
Arne Christensen er netop gået på pension efter 40 år som socialrådgiver på Instituttet for Blinde og Svagsynede. Han er selv blind, men det har aldrig bremset ham. Næste projekt er at løbe på ski til Nordpolen.
Corona-pandemien har efter snart to år med flere nedlukninger skabt en stor vækst i nye hybride arbejdsformer. Vi holder møder med kolleger, borgere og samarbejdspartnere, hvor nogle er fysisk til stede, mens andre deltager online. Vi guider dig igennem nogle af udfordringerne i det hybride arbejdsliv.
Arbejdslivseksperten Anders Raastrup Kristensen giver sit bud på, hvordan det ’hybride’ arbejdsliv kan håndteres, og advarer imod, at prisen for frihed og fleksibilitet bliver ’det grænseløse arbejde’.
Borgere med handicap og deres sagsbehandlere befinder sig ofte i dilemmafyldt farvand, viser ny videnskabelig artikel, som Katrine Syppli Kohl har været hovedforfatter på.
Settlementet på Vesterbro i København har så mange forskellige tilbud, at det næsten altid kan lade sig gøre at skræddersy en individuel og helhedsorienteret indsats for udsatte borgere. – Som NGO fungerer vi som en slags brobygger til systemet. Vi prøver for eksempel at få folk til et sundhedstjek hos lægen eller til udredning i psykiatrien, fortæller Eva Tetzlaff, socialrådgiver og leder af Settlementets rådgivning.
I Settlementets Projekt Trædesten arbejder man med at udvikle og opøve kompetencer, som kan hjælpe aktivitetsparate borgere i job. Projektet følges af VIVE-forsker Helle Holt, der evaluerer indsatsen og peger på flere elementer, som det ordinære system kan lade sig inspirere af.
Vi har bedt tre personer, som alle har en relation til Settlementet uden at være ansat der, om at fortælle, hvordan de oplever Settlementets arbejde.
"Der er et stort behov for én ambitiøs hovedlov, som kan gøre det langt nemmere at sikre sammenhæng i indsatser til borgere med komplekse udfordringer."
"At styrke socialrådgiveres arbejdsmiljø er en kerneopgave."
I mit arbejde med hjemløse, må jeg give Robert ret i , at de regler jobcentre følger, ikke altid sætter borgeren i centrum.
Hvis der skal ske forandring i jobcentrene, så skal der ikke opfindes nye dimser. Det er ikke projektinnovation, der er brug for, men systeminnovation. Og hvis forskningsbaseret viden skal bruges til at udvikle og kvalificere praksis, skal det oversættes helt konkret, skriver professor Dorte Caswell.
"Det vil være klogt at få flere socialrådgivere tilbage på hospitalerne"
Af Helle Vedel, socialrådgiver på Kofoeds Skole
Denne analyse viser, at danskerne tror, at det går betydeligt værre med integrationen, end det reelt gør. Ældre personer og personer med kort eller ingen uddannelse over folkeskoleniveau har en tendens til i særlig høj grad at tro, at integrationen går dårligere, end den gør.
Med en ny bog vil Dansk Socialrådgiverforenings næstformand Ditte Brøndum sparke liv i debatten om løsninger på det psykosociale arbejdsmiljø – som hendes egen historie med stress gjorde hende nysgerrig på.
Ditte Brøndum peger i sin bog ”Nej, det er ikke bare dig” på tre veje til et bedre psykosocialt arbejdsmiljø.
Tre eksperter giver i bogen ”Nej, det er ikke bare dig – en debatbog om det psykosociale arbejdsmiljø” deres bud på udfordringerne med det psykiske arbejdsmiljø. Vi har fået tilladelse til at bringe følgende citater i en let redigeret version.
Jette Holm Mejer, socialrådgiver på Værestedet i Aarhus