Socialrådgiveren 12/20

Indhold

Guiden: Hold kontorkroppen i gang

Gå en tur, mens du holder online-møde, og saml kollegaerne tre gange om ugen til ti minutters kontortræning. Lykkes det, er du langt i kampen mod smerter i skulder og nakke.

Guiden: Kroppen er taknemmelig for bare en smule træning

Stillesiddende arbejde foran computeren belaster især vores nakke, skuldre og arme. Og vores muskelmasse svinder ind, hvis vi ikke rejser os op og bruger musklerne aktivt. Heldigvis skal der ikke så meget træning til for at holde smerter og den flade bagdel fra døren.

Vi giver borgerne håb og mod til at leve deres liv

Ingen skal falde ned mellem to stole – eller sektorgrænser. I Psykiatriens Hus i Aarhus, arbejder regionale og ­kommunale medarbejdere under samme tag. Borgere kan booke overnatnings­pladser og få hjemmebesøg, så de ikke ender med at blive (gen-) indlagt på hospitalet. ­Socialrådgivere spiller en central rolle som brobyggere mellem de to sektorer og ikke mindst til borgerens liv.

Modtagere af Den Gyldne Socialrådgiver: ”Vi havde behov for at blive ved med at kæmpe”

Annette Møller Hammerum og Karen Møller, som er henholdsvis tillidsrepræsentant og arbejdsmiljø­repræsentant for socialrådgiverne i Børne- og Familieafdelingen i Norddjurs Kommune, hædres med prisen Den Gyldne Socialrådgiver for deres vedholdende indsats for at forbedre arbejdsmiljøet og få nedbragt et sagstal, som var dobbelt så højt, som Dansk Socialrådgiver­forening anbefaler.