Socialrådgiveren 06/21

Indhold

Guiden: Sådan kommer du godt tilbage efter hjemmearbejde

Vores arbejdsliv er blevet vendt på hovedet under coronakrisen, og det er en oplagt anledning til at se på arbejdsrutiner og arbejdsfællesskabet med nye øjne. Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljøkonsulent, Elisabeth Huus Pedersen peger på ni opmærksomhedspunkter, som kan gøre det lettere for dig at vende tilbage til din fysiske arbejdsplads.

Fattigdomsfælden

Når man mangler penge, bliver alt i livet sværere. Forskning i adfærd, psykologi og økonomi viser, hvor gennemgribende fattigdom påvirker menneskers handlinger og evne til at træffe beslutninger.

DS: Nye ydelser skal bygge på viden frem for myter

– Vi er alle enige om, at samfundet skal hjælpe og støtte sårbare børn. Men når de samme børn bliver voksne, vil politikerne ­hellere svinge den økonomiske pisk. Det giver ingen mening, siger formand for Dansk Socialrådgiverforening Mads Bilstrup. Han opfordrer politikerne til at beslutte sig for et nyt ydelsessystem, som bygger på viden frem for myter.

JURA: Kommunernes anvendelse af observationer i sociale sager

Observation af borgere i deres hjem bruges af mange kommuner i varierende omfang. Men observationer må kun anvendes, når oplysningerne ikke kan skaffes på anden vis. I nogle tilfælde er praksis i strid med flere grundlæggende regler og principper.

Coronakrisen ramte nyuddannede hårdt på ledigheden

Corona-nedlukningen gjorde det svært for nyuddannede at komme i arbejde. Hårdest ramt blev gruppen, der blev færdiguddannede i kvartalet før den første nedlukning i 2020 og akademikerne. Men også professionsbachelorer og faglærte fik færre jobchancer.

Tidligere anbragte unge underviser fremtidens socialrådgivere

Det giver et andet blik på sagsbehandlingen og betydningen af inddragelse at høre tidligere anbragte unge fortælle om deres møde med socialrådgivere og systemet. Derfor er de med til at undervise studerende på socialrådgiveruddannelsen på Københavns Professionshøjskole.