Socialrådgiveren 02/22

Indhold

Guiden: Gode råd til at forebygge mobning

En ud af 10 socialrådgivere oplever mobning på arbejdspladsen. Guiden giver dig en række gode råd og redskaber til, hvordan du sammen med dine kolleger og ledelse kan forebygge mobning.

Forskeren: ”De er forfulgt af deres fortid”

De kriminelle netværk væver sig ind i ikke-kriminelle netværk. Så det er rigtigt svært at forlade en bande, for man forlader også det, man er vokset op i, forklarer Mette-Louise Eskildsen Johansen på baggrund af sin forskning i bande-exit.

”En enorm befrielse at nogen tager os i hånden”

Med hjælp fra sundhedssocialrådgiver Louise Marie Friis har hjernetumor-opererede Søren Petersen fået konstateret hjernetræthed. Han er nu i afklaringsforløb hos kommunen i forhold til fleksjob og er blevet tilknyttet kommunens hjerneskaderådgivning.

Antallet af sundhedssocialrådgivere halter bagefter patientudviklingen

Mens antallet af patienter på landets sygehuse er støt stigende, er antallet af socialrådgivere på sygehusene i dag lavere end for 10 år siden. Med undtagelse af psykiatrien, hvor der er ansat flere sundhedssocialrådgivere, dog langt fra nok til at følge med patientudviklingen.

Fem stemmer fra praksis

Vi har spurgt fem sundhedssocialrådgivere, hvordan de er med til at sikre sammenhængende behandlingsforløb – og hvordan politikerne kan bidrage til det samme.

JURA: Overgangen til voksenlivet for unge med handicap

En tilbagevendende problemstilling, der har fyldt meget både i medierne, hos børn og unge med handicap, deres forældre og fagprofessionelle på området, er overgangen fra barn til voksen og dermed ofte et skift mellem forskellige systemer og lovgivning.