Mit yndlingsord: Solidaritet
Af Birthe Povlsen - Socialrådgiver, konsulent og nyslået pensionist på deltid. Medlem af Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse.
Af Birthe Povlsen - Socialrådgiver, konsulent og nyslået pensionist på deltid. Medlem af Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse.
De har ofte været udsat for partnervold, de bliver nægtet samvær med deres børn, de er måske økonomisk ydmygede. Kalle Vestergaard møder mænd, der er blevet sat skakmat af deres partner, i sit arbejde på Mandecentret i Aalborg.
Betragt symptomer på stress som advarselssignaler, der fortæller dig om en ubalance mellem de krav, du oplever, der bliver stillet til dig, og de ressourcer, du oplever at have til rådighed. Her er en række råd om, hvordan du forebygger og håndterer stress.
Du er aldrig alene ansvarlig for din stress, men hvis din arbejdsglæde og -evne er for nedadgående, og du begynder at vrisse ad dine kolleger, er det en god idé at gøre noget aktivt ved din situation, påpeger stressekspert Marie Kingston.
Socialrådgivere tøver med at anbringe børn i netværket, viser ny forskning. Blandt andet fordi de ikke tidligt i et anbringelsesforløb får inddraget netop netværket.
Da Danmark – og mange varmestuer og herberger – lukkede midlertidigt ned, valgte Café Klare, som er en natcafé for kvinder på Vesterbro i København, at gøre det stik modsatte: Caféen valgte at holde døgnåbent, fordi de tilbud, som kvinderne normalt benytter i dagtimerne, blev lukket på grund af corona. Personalet har fået større kendskab til kvinderne, som har fået ”ekstra meget omsorg og kærlighed”.
Vi har spurgt seks socialrådgivere om, hvad de har lært af coronakrisen, og hvilke erfaringer de kan bygge videre på.
Den danske samfundsmodel er bygget på tillid, åbenhed og fællesskab. Men hvilken betydning har det for samfundets byggesten, når coronakrisen stiller krav om social afstand og gør os alle sammen til potentielle smittebærere? Vi har talt med to eksperter, der begge ser en styrket solidaritet mellem samfundsgrupper og en øget fællesskabsfølelse i kølvandet på coronakrisen.
"Det er DS’ strategi at skabe både økonomi og mest mulig fleksibilitet i genåbningen."
"Vi kan sagtens bruge en frikøbt DS-regionsnæstformand til hjælp."
af Karina Rohr Sørensen, Leder, Den Sociale Døgnvagt, Københavns Kommune
Knapt en tredjedel af alle kommuner benytter resultatlønnede konsulenter. Men får konsulenterne bestemmende indflydelse på afgørelser, er det i strid med reglerne.
"Både hos de unge og os fagprofessionelle er oplevelsen, at de skal stille sig selv dårligere for at modtage hjælp."
Af Helle Agregaard, studerende på Københavns Professionshøjskole, Frederiksberg
VIVE-undersøgelse sætter fokus på unges oplevelse af, om de bliver inddraget og har tillid til deres sagsbehandler i kommunen. 30 procent af de unge oplever, at de ikke har indflydelse på deres egen sag. Og unge, som har få eller ingen agsbehandlerskift, og som ofte er i kontakt med deres sagsbehandler, oplever i højere grad at blive inddraget.
Fagbladet har talt med tre socialrådgivere, der arbejder med børn og unge, om hvordan de inddrager dem i sagsbehandlingen. Hvornår og hvordan lykkes det, og hvorfor kan det være svært at skabe mening for de enkelte unge i deres egen sag?
Refleksion af Mia Heick, socialrådgiver, selvstændig konsulent med speciale i gravide med rusmiddelbrug. Pensionist på deltid. Senest ansat hos det kommunale behandlingscenter KABS Familievinklen. Fortalt til Susan Paulsen.