Mit yndlingsord- og hadeord: Psykologisk tryghed
Af Michaela Lindblad, socialrådgiver, tillidsrepræsentant og fællestillidsrepræsentant, Sygedagpenge, Varde Jobcenter
Af Michaela Lindblad, socialrådgiver, tillidsrepræsentant og fællestillidsrepræsentant, Sygedagpenge, Varde Jobcenter
DS bliver en mere handlekraftig fagforening
Socialrådgiver Jannie Brogaard fortæller, at nøglen bag Aalborg Kommunes succes med at få flere kvinder med indvandrerbaggrund i fleksjob blandt andet er hyppig kontakt med kvinderne, indblik i deres udviklingspotentiale, nedsat sagstal og kompetenceudvikling.
Lige nu kæmper Dansk Socialrådgiverforening for bedre løn og arbejdsvilkår til dig og dine fagfæller. Vi har brug for jeres opbakning for at sikre det bedst mulige resultat af forhandlingerne om en ny overenskomst (OK24). Læs med her og kom i OK-stemning med dine kollegaer.
Antallet af børn og unge med autisme og ADHD er steget voldsomt på få år. Børnepsykiater Per Hove Thomsen og specialpsykolog Louise Meldgaard Bruun forklarer årsagerne og kommer med bud på, hvordan det stigende behov for målrettede indsatser kan håndteres. De pointerer, at hurtig hjælp er afgørende for at forebygge, at belastningsreaktioner udvikler sig til langvarig mistrivsel
Eksperter peger på, at hurtig og rigtig hjælp er afgørende for at forebygge, at børn og unge med autisme eller ADHD udvikler alvorlige belastningsreaktioner. Vi har spurgt fem socialrådgivere om, hvilke barrierer der er for, at børn og unge med diagnoser får den hjælp, som de har brug for.
Social- og Boligstyrelsen har udarbejdet syv anbefalinger, som skal hjælpe de fagprofessionelle, der arbejder med det stigende antal børn og unge med ADHD og autisme. Derudover skal anbefalingerne inspirere kommunerne til at styrke deres indsats på området.
"Jeg er både utroligt lettet, glad og stolt over, at vi i fællesskab har formået at styrke fundamentet under vores forening."
"Det er os i fællesskab, der sikrer socialrådgiverne bedre løn og arbejdsvilkår."
"Vi skal huske, at det for familierne er et kæmpechok, når kommunen kommer og kigger. Vi skal gøre os umage og lytte. Særligt efter det, der kan udfordre vores egen forforståelse."
Med barnets lov blev reglerne om tildeling og udmåling af handicapkompenserende ydelser i vidt omfang overført uændret fra serviceloven til barnets lov. Nye regler om formål, principper, rettigheder og sagsbehandling kan dog give anledning til tvivl om, hvilke processuelle regler, der gælder.
af Jens Poulsen, Haderslev
Af Andreas Posborg, socialrådgiver, Familiegruppe Midtvest, Aalborg Kommune
De mest udsatte unge ryger hurtigt ud af uddannelsessystemet efter grundskolen. En stærk folkeskole, en styrket ungeindsats i kommunerne og øget brug af den forberedende grunduddannelse, FGU’en, kan nedbringe antallet af unge uden job og uddannelse.
Hvordan kan socialrådgivere bruge økonomi som et værktøj til at fremme den socialfaglige indsats? Forsker Ida Schrøder argumenterer i bogen ”Økonomi uden tal” for, at socialrådgivere faktisk tager hensyn til økonomi i deres arbejde, uden at det går ud over hverken indsatsen eller de mennesker, som har behov for den. Den økonomifaglighed bør økonomer og lovgivere tage ved lære af, opfordrer hun.
Tanja Wejergang, sundhedssocialrådgiver og teamleder, Rigshospitalet, Klinik for Psykologi, Pædagogik og Socialrådgivning.