DEBAT: Få fagbladet digitalt for miljøets skyld

af Jens Poulsen, Haderslev

Tager du også fagbladet Socialrådgiveren direkte fra postkassen over i skraldespanden? Eller tænker du mere på miljøet og dit CO2-aftryk? Du kan vælge at afmelde papirversionen af fagbladet Socialrådgiveren og læse det digitalt.

Jo flere vi er, der afmelder papirversionen af fagbladet og ønsker at læse bladet digitalt, jo mere gør vi for miljøet. Beregninger viser også, at Dansk Socialrådgiverforening brugte omkring 1,35 mio. kr. på at trykke og distribuere fagbladet i 2023. Så der ligger ikke kun en gevinst for miljøet, men også en besparelse for Dansk Socialrådgiverforening.

Valget mellem papir eller en digital version er en beslutning, der handler om vores personlige præferencer – vores valg kan have en positiv indvirkning på miljøet og foreningens økonomi. Derfor opfordres alle medlemmer til at tage stilling, træffe et bevidst valg. Valget er lille, men en vigtig handling for miljøet, og sammen kan vi gøre en stor forskel.

Vi har som medlemmer mulighed for at være aktive i valget mellem papir og digitalt. At tage det digitale skridt er ikke kun en besparelse for vores forening, men også en investering i en grønnere fremtid.

Lad os sammen være med til at forme en mere bæredygtig fremtid, en side ad gangen. Vælg den digitale version af fagbladet Socialrådgiveren og lad os i fællesskab gøre en positiv forskel for vores miljø.


Svar fra forkvinde Signe Færch:

Kære Jens Poulsen
Tak for dit debatindlæg og dit store engagement, som også kom til udtryk på DS’ ekstraordinære repræsentantskabsmøde. Her blev et forslag om, at alle medlemmer fremover som udgangspunkt skal modtage fagbladet digitalt – og at papirversionen skal være et aktivt tilvalg – ikke vedtaget. I stedet blev det vedtaget, at vi skal lave en læserundersøgelse, hvor vi spørger vores medlemmer om deres medievaner, så vi kan træffe en kvalificeret beslutning om, hvordan fagbladet skal udkomme i fremtiden. Et kommende arbejde i forbindelse med læserundersøgelsen vil også vise, hvilke konsekvenser – herunder økonomiske – en ændring af fagbladet vil have.

Venlig hilsen
Signe Færch, forkvinde, Dansk Socialrådgiverforening,


Sådan fravælger du papirversionen af fagbladet:

Du har mulighed for at fravælge papirversionen af fagbladet Socialrådgiveren. Det kræver, at du går ind på socialraadgiverne.dk og klikker på ’login’. Når du er inde på ’min side’, skal du klikke på ’Mit medlemskab’. I menuen til venstre skal du klikke på ’kontingent’. Derefter skal du klikke i det grønne felt til højre, hvor der står: ’Ret levering’.

Her kan du klikke på ’stop levering’, men vær opmærksom på, at du kun modtager et digitalt link til fagbladet, hvis du abonnerer på Dansk Socialrådgiverforenings nyhedsbrev.

Hvis du ikke allerede modtager nyhedsbrevet, kan du tilmelde her på hjemmesiden – næsten nederst i højre side, hvor der i et lyseblåt felt står: ’Tilmeld nyhedsbrev’.

Har du spørgsmål, så kontakt Medlemsservice på tlf. 70 10 10 99