Socialrådgiveren 01/21

Indhold

Mit yndlingsord: Relation

Af Naja Brice, socialrådgiver og fællestillidsrepræsentant, Handicap-teamet, Job og Velfærd, Sønderborg Kommune

Guiden: Sådan skriver du bedre til borgerne

Skriveguiden giver dig en række gode råd til at skrive kort, godt og præcist til borgerne, så de oplever sig set og forstået. Gode borgerbreve med tydelige afgørelser kan begrænse antallet af borgerklager.

Guiden: Fagudtryk er både fantastiske og forbandede

Kommunikationskonsulent Marianne Bolvig har undervist i en række kommuner, og har læst hundredvis af breve til borgere. Hun påpeger, at brevene ofte er alt for lange, upersonlige og upræcise, og at sætningerne i brevene tit er for komplicerede. Og fagsprog – det skal oversættes.

Bag om ”Ulven kommer” : De tæmmede ulven

Historien skulle fortælles uden at give køb på den dramatiske nerve. Samtidig var det hovedforfatter Maja Jul Larsens ambition at skildre det dilemmafyldte sociale arbejde troværdigt i TV-dramaet ’Ulven kommer’. Derfor opsøgte hun allerede fire år inden, serien rullede over skærmen, den garvede socialrådgiver Helge Christian Kaas Petersen.

“Mit udgangspunkt er den tætte dialog med medlemmerne”

Hvordan kommer medlemmerne til at kunne mærke et resultat af det ­arbejde, jeg laver lige nu? Det spørgsmål er ­omdrejningspunktet for ­socialrådgivernes formand Mads Bilstrups arbejde hver eneste dag. Det kræver indblik i og ­forståelse for socialrådgivernes praksis, og derfor er hans største ønske for det nye år, ud over et godt overenskomstresultat, at han igen kan komme i direkte dialog med socialrådgiverne på deres arbejdspladser.