REGIONSLEDER: Vi arbejder tæt sammen – online

"I DS får vi brug for jer socialrådgivere med lokalt kendskab"

Først en valgkamp, så en afvikling af mit arbejde og et farvel til mine dejlige kollegaer i Svendborg, så et repræsentantskabsmøde, hvor vi var sammen på afstand… Og så var det mandag, og jeg stod på mit nye kontor med mine nye medarbejdere og mine nye arbejdsopgaver som formand for Region Syd. Jeg når lige et kort øjeblik at føle en taknemmelighed over alt det spændende, der nu skal til at ske, men sekundet efter går det løs.

Jeg gik til valg på, at vi skulle styrke fællesskabet og bruge hinandens viden og kompetencer mere. Det er en opgave, der er særligt udfordret af den nuværende corona-situation. Som ny regionsformand har jeg nemlig den største lyst til at komme ud og besøge alle medlemmer og tillidsfolk – så vi kan kæmpe for trivsel på arbejdspladserne og faglig udvikling.

Jeg er dybt taknemmelig over alle de tillidsfolk og arbejdspladser, der allerede har taget fat i mig, for jeg glæder mig til at starte et stærkt samarbejde, hvor vi sammen kan understøtte udviklingen af de bedste socialrådgiverarbejdspladser.

Selv om jeg ikke kan komme susende i bilen, må vi gøre det næstbedste, nemlig at mødes online. For vi har også lært af vores fysiske afstand til hinanden, og jeg vil bruge den første tid på at styrke samarbejdet via vores online-platforme, som vi med lynets hast har lært om ikke at elske, så i hvert fald at bruge. For selv om vi vil udvise samfundssind og passe godt på hinanden ved at være ”sammen hver for sig”- ja, så VIL vi også lave fagpolitisk arbejde!

Stiftelse af nye lokale sektioner og udvalg under Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er en anden stor opgave, som vi i denne tid giver os i kast med. Vi skal opbygge udvalg i kommunerne og regionalt sammen med de andre fagforeninger. I DS får vi brug for jer socialrådgivere med lokalt kendskab. Vi vil involvere jer i processen, så vi får et stærkt afsæt.

Der er nok at se til med at få etableret alle de nye lokale fællesskaber på tværs af fagbevægelsen, og med at få socialrådgivernes stemme gjort gældende. Jeg glæder mig til at “kendskab bliver til venskab”, og at en stærk fagbevægelse sammen kan kæmpe for de fælles opgaveområder.