Mit yndlingsord: Fagligt fællesskab
Af Katja Hoffmann Barfod, socialrådgiver i fagforeningen 3F, og bestyrelsesmedlem i DS’ Region Øst
Af Katja Hoffmann Barfod, socialrådgiver i fagforeningen 3F, og bestyrelsesmedlem i DS’ Region Øst
Selv om afstemningen til DS-valget først går i gang den 14. september, står det allerede nu klart, at Mads Bilstrup og Ditte Brøndum fortsætter parløbet som formand og næstformand for Dansk Socialrådgiverforening. Der var ingen modkandidater til de to poster – så de er genvalgt ved såkaldt fredsvalg.
Otte anbefalinger
Børn fra brudte familier fylder både i Camilla Semlovs arbejde som skolesocialrådgiver – og i fritiden, hvor hun skriver om skilsmissebørn og driver det lille firma ”hele delebørn”.
Hvad gør du ved sagen, og hvad gør sagen ved dig fagligt og personligt? Det er essensen af den klassiske supervision. Bliv klogere på, hvad supervision kan hjælpe dig med, og hvad den ikke kan løse.
Er du kørt fagligt fast i en sag, har du brug for at høre kollegaernes refleksioner, eller har du bare brug for at vende spørgsmål om det til tider svære sociale arbejde? Supervision kan være rummet at hente håb og fornyet handlekraft i.
Hvorfor er levevilkårene for mennesker med udviklingshandicap så meget ringere end næsten alle andres, når de lige som os lever i et af verdens mest velstående lande? Det spørgsmål går som en rød tråd gennem bogen ”Afhægtet – mennesker med udviklingshandicap og deres levevilkår”. Vi har interviewet bogens to forfattere om handicappolitik i et historisk perspektiv – i en tid, hvor retssikkerheden for mennesker med handicap er udfordret.
Landet over protesterer forældre til børn med handicap over besparelser, og hver anden gang de klager over en afgørelse, bliver den omgjort. Men Aarhus viser en anden vej. Her er forældrene blevet mere tilfredse med sagsbehandlingen og har fået et bedre samarbejde med socialrådgiverne.
Vi har spurgt fem socialrådgivere om, hvad de oplever som de største udfordringer på handicapområdet. Tre af dem har som forældre til et barn med handicap også erfaringer fra den anden side af bordet.
Vi har spurgt en politiker og en aktivist om, hvor de ser de største udfordringer på handicapområdet – og om en retssikkerhedsfond er en god idé.
"Vi må som socialrådgivere holde fokus på, at specialiseret støtte kombineres med et helhedsblik på borgeren og skarp fokus på det gode liv."
"Det er nu, I har mulighed for at påvirke foreningens fremtid."
af Louise Marie Friis, der er sundhedssocialrådgiver ved Odense Universitetshospital
Der skal være tale om ”væsentlige ændringer”, før en forælder kan få behandlet en anmodning om hjemgivelse. De nye regler er en balancegang mellem barnets behov for ro og stabilitet og forældres retssikkerhed.
"Det frustrerer mig meget, at jeg mister mit fleksjob inden alt for længe. Mit job, som betyder alt for mig!"
Af Lone Engels, socialrådgiver, Jobcenter København
Vi går til OK21 for at sikre, at socialrådgivernes nøglerolle i vores samfund bliver anerkendt i form af bedre løn- og arbejdsvilkår – og for at bruge overenskomstprocessen til at styrke vores fællesskab og position som socialrådgivere.
Dansk Socialrådgiverforening har netop udsendt nye vejledende sagstal, så de passer med udviklingen på de kommunale myndighedsområder. Det sker på baggrund af en undersøgelse blandt 220 tillidsrepræsentanter fra i alt 522 arbejdspladser. Flere kommuner matcher DS’ vejledende sagstal, men mange steder er man stadig langt fra ”et forsvarligt sagstal”.
Refleksion af Jeppe Rohde Fransson, socialrådgiver i Gladsaxe Familieafdeling