Socialrådgiveren 9/20

Indhold

DS-top genvalgt uden modkandidater

Selv om afstemningen til DS-valget først går i gang den 14. september, står det allerede nu klart, at Mads Bilstrup og Ditte Brøndum fortsætter parløbet som formand og næstformand for Dansk Socialrådgiverforening. Der var ingen modkandidater til de to poster – så de er genvalgt ved såkaldt fredsvalg.

Guiden: Sådan får du mere ud af din supervision

Hvad gør du ved sagen, og hvad gør sagen ved dig fagligt og personligt? Det er essensen af den klassiske supervision. Bliv klogere på, hvad supervision kan hjælpe dig med, og hvad den ikke kan løse.

Guiden: Supervision giver både fagligt og personligt udbytte

Er du kørt fagligt fast i en sag, har du brug for at høre kollegaernes refleksioner, eller har du bare brug for at vende spørgsmål om det til tider svære sociale arbejde? Supervision kan være rummet at hente håb og fornyet handlekraft i.

Fra guds straf til en kamp om hjælp

Hvorfor er levevilkårene for mennesker med udviklingshandicap så meget ringere end næsten alle andres, når de lige som os lever i et af verdens mest velstående lande? Det spørgsmål går som en rød tråd gennem bogen ”Afhægtet – mennesker med udviklingshandicap og deres levevilkår”. Vi har interviewet bogens to forfattere om handicappolitik i et historisk perspektiv – i en tid, hvor retssikkerheden for mennesker med handicap er udfordret.

”Vi åbner stille og roligt Pandoras æske før den eksploderer”

Landet over protesterer forældre til børn med handicap over besparelser, og hver anden gang de klager over en afgørelse, bliver den omgjort. Men Aarhus viser en anden vej. Her er forældrene blevet mere tilfredse med sagsbehandlingen og har fået et bedre samarbejde med socialrådgiverne.

To sider af samme sag: Handicap

Vi har spurgt en politiker og en aktivist om, hvor de ser de største udfordringer på handicapområdet – og om en retssikkerhedsfond er en god idé.

Arbejdsmiljø: Flere kommuner rammer DS’ vejledende sagstal

Dansk Socialrådgiverforening har netop udsendt nye vejledende sagstal, så de passer med udviklingen på de ­kommunale myndighedsområder. Det sker på baggrund af en undersøgelse blandt 220 tillidsrepræsentanter fra i alt 522 arbejdspladser. Flere kommuner matcher DS’ vejledende sagstal, men mange steder er man stadig langt fra ”et forsvarligt sagstal”.