Socialrådgiveren 4/20

Indhold

Guiden: Sådan bliver du bevidst om dine online-vaner

Hvis du vil i gang med at skabe en sundere digital hverdag, så er første skridt at opnå en større bevidsthed om dine egne vaner. Her er en guide – også til en ”digital trafikkultur” på arbejdspladsen.

Guiden: Vi har flyttet hamsterhjulet ind i vores hoved

Mennesket er ikke designet til at være online 24 timer i døgnet. Men især vores smartphone er blevet til et digitalt universalværktøj, hvor vi kan få alle følelser og behov dækket, og det har hjernen svært ved at sige nej til. Derfor kræver det regler og strukturer at lade være.

Ministre præsenteres for socialrådgivernes virkelighed

Lige inden coronavirusset lukkede Danmark ned, nåede Dansk Socialrådgiverforenings formand, Mads Bilstrup, og næstformand, Ditte Brøndum, at overrække en bog med socialrådgivernes fortællinger om deres arbejdsmiljø til ­beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og socialminister Astrid Krag (S).

TIDSLINJE: #Tid til socialt arbejde

Efter en undersøgelse viste, at hver tredje socialrådgiver er stresset, lancerede Dansk Socialrådgiverforening i efteråret kampagnen "Tid til socialt arbejde" for at sætte fokus på socialrådgivernes arbejdsmiljø.

Når gaven ved at få et barn bliver til en uoverkommelig opgave

Livet med et ­udviklingshæmmet barn er fyldt med svære dilemmaer, vanskelige følelser, tabubelagte tanker og systempres. Det ved socialrådgiver Camilla Grann alt om. Hun har arbejdet inden for handicapområdet siden 2003, i 2008 fik hun selv en ­udviklingshæmmet datter. Nu har hun skrevet en bog for både familier og professionelle om emnet.