LEDER: Socialrådgiverne knokler videre

I har taget et kæmpe ansvar. Jeg er dybt imponeret over jer og den fleksibilitet, I udviser.

Normalt vågner Danmark op, når det bliver forår. Men i denne tid er alt forandret. Eller næsten alt. Vi trækker os hjem til os selv og holder afstand til hinanden for at vise ansvar, solidaritet og samfundssind.

Men selv om det hverdagsliv, vi kender, er sat på pause, så knokler socialrådgiverne videre. Mange af jer er sendt hjem og arbejder hjemmefra, og andre arbejder i kritiske funktioner.

I har taget et kæmpe ansvar og har handlet hurtigt for at sikre, at borgerne får den nødvendige hjælp også i en krise, der har udviklet sig fra dag til dag med nye retningslinjer fra regering og arbejdsgivere. Jeg er dybt imponeret over jer og den fleksibilitet, I udviser.

I Dansk Socialrådgiverforening følger vi udviklingen tæt. Vi forventer, at den i skrivende stund uholdbare situation, hvor der mangler tests og værnemidler snarest bringes i orden. Hvis I arbejder i kritiske funktioner, skal I selvfølgelig testes, når I har symptomer, så I kan få de relevante værnemidler. Vi skal sikre, at I ikke bliver smittet og smitter videre til borgere og kolleger – og dermed sætter både jeres eget og andres helbred på spil.

Hvis man skal sige noget godt om den ekstreme situation, vi befinder os i, så er det, at vi alle har testet nye måder at være sammen på. Lige som I ude i praksis har været kreative og taget teknologiske løsninger i brug for at sikre hjælpen til udsatte borgere, har vi som fagforening prøvet kræfter med nye former for dialog. Vi har blandt andet diskuteret autorisation med jer på videomøder, og vi har holdt webinarer for faggrupperne.

Nu har vi udsigt til en trinvis genåbning af Danmark. Vi ved ikke helt, hvad der venter os – men vi ved, at det varer længe, inden samfundet fungerer normalt igen. Dansk Socialrådgiverforening vil gøre alt for at støtte og guide dig igennem denne særlige periode – så tøv ikke med at kontakte os.