Nyheder

”Vi står på forandringernes holdeplads”

Teamleder Camilla Vutborg speciale "Når forandringer bydes velkommen" fra diplomuddannelsen i ledelse blev nomineret til Komponents specialepris i 2023. Her deler hun sine indsigter og resultater fra et studie i forandringsledelse, som fandt sted samtidig med, at hun selv rullede dem ud i jobcentret.

22.03.2024

Økonomi er alt for vigtig til at overlade til økonomer

Hvordan kan socialrådgivere bruge økonomi som et værktøj til at fremme den socialfaglige indsats? Forsker Ida Schrøder argumenterer i bogen ”Økonomi uden tal” for, at socialrådgivere faktisk tager hensyn til økonomi i deres arbejde, uden at det går ud over hverken indsatsen eller de mennesker, som har behov for den. Den økonomifaglighed bør økonomer og lovgivere tage ved lære af, opfordrer hun.

13.02.2024

Arbejdsmiljø: Hvordan tackler vi markante borgere?

Borgernes forventninger til den offentlige velfærd matcher ikke altid, hvad det offentlige reelt har mulighed for at levere. Hos mange borgere skaber det frustrationer, som går ud over blandt andre socialrådgivere. Hvem er de frustrerede borgere? Hvordan kan vi forstå deres adfærd, og hvordan møder vi dem professionelt? Det kommer to eksperter med deres bud på.

18.12.2023

Min opgave er at tale revolutionen ned

Afdelingsleder Kamilla Kaup-Nielsen blev nomineret til Komponents pris for årets speciale, der handler om at skulle understøtte mening og indflydelse i arbejdet med en forandret kerneopgave hos de uddannelsesvejledere i Mariagerfjord Kommune, hun er leder for.

06.12.2023

Inddragelse: ”Uden min bisidder ved jeg ikke, hvordan jeg havde klaret det”

Dorethe Miriam Aagaard, 58 år, kom i kontakt med jobcentret for tolv år siden efter en fyring. Et entydigt fokus på hendes arbejdsmæssige funktion gennem årenes mange sygemeldinger og unyttige jobafklaringsforløb har sendt hende på førtidspension.

14.11.2023

Inddragelse: ”Jette lyttede altid til mig”

I den ene ende af spektret er socialrådgiveren, som er nærværende, lyttende og udviser respekt. I den anden er den fraværende, stressede og ikke interesserede socialrådgiver, som virker kold og ligeglad. Thomas de Oliveira har mødt dem begge i sin tid som pleje- og institutionsbarn.

14.11.2023

Inddragelse: ”Alt står og falder altid med et andet menneskes vurdering”

Hvad er der på spil i mødet mellem socialrådgiver og borger – og hvordan kan vi fremme en mere tillidsskabende praksis? Wiliam Korte er en af tre borgere, som fortæller om deres bedste og værste oplevelse med deres socialrådgiver.

14.11.2023

Guiden: Træk tempoet ud af arbejdet

Jo vildere og mere komplekse problemer, man arbejder med, desto større behov har man for at udforske mulige vinkler og perspektiver med kollegaernes hjælp. Det giver en bedre begrundet praksis, siger Leif Tøfting Kongsgaard, ekspert i refleksiv sparring.

03.10.2023

Guiden: Styrk din praksis med refleksiv sparring

Kollegial refleksiv sparring giver dig nye perspektiver på en sag, så du kan træffe bedre fagligt begrundede beslutninger. Socialt arbejde er fyldt med dilemmaer og komplekse problemstillinger, hvor der ­sjældent er én rigtig løsning. Ved at tage dig tid til at tillade dine kollegaer omsorgsfuldt at udfordre dine løsninger, får du øje på dine egne blinde vinkler og forudindtagede holdninger.

03.10.2023

Hvordan styrker vi faglighed og trivsel via faglig ledelse?

Det spørgsmål kan du få svar på, når Clara Siboni Lund, ph.d., adjunkt og forsker i faglig ledelse deler den nyeste viden fra forskningen i sit felt på Socialrådgiverdage 2023.

15.09.2023