Nyheder

Inddragelse: ”Uden min bisidder ved jeg ikke, hvordan jeg havde klaret det”

Dorethe Miriam Aagaard, 58 år, kom i kontakt med jobcentret for tolv år siden efter en fyring. Et entydigt fokus på hendes arbejdsmæssige funktion gennem årenes mange sygemeldinger og unyttige jobafklaringsforløb har sendt hende på førtidspension.

14.11.2023

Inddragelse: ”Jette lyttede altid til mig”

I den ene ende af spektret er socialrådgiveren, som er nærværende, lyttende og udviser respekt. I den anden er den fraværende, stressede og ikke interesserede socialrådgiver, som virker kold og ligeglad. Thomas de Oliveira har mødt dem begge i sin tid som pleje- og institutionsbarn.

14.11.2023

Inddragelse: ”Alt står og falder altid med et andet menneskes vurdering”

Hvad er der på spil i mødet mellem socialrådgiver og borger – og hvordan kan vi fremme en mere tillidsskabende praksis? Wiliam Korte er en af tre borgere, som fortæller om deres bedste og værste oplevelse med deres socialrådgiver.

14.11.2023

Guiden: Træk tempoet ud af arbejdet

Jo vildere og mere komplekse problemer, man arbejder med, desto større behov har man for at udforske mulige vinkler og perspektiver med kollegaernes hjælp. Det giver en bedre begrundet praksis, siger Leif Tøfting Kongsgaard, ekspert i refleksiv sparring.

03.10.2023

Guiden: Styrk din praksis med refleksiv sparring

Kollegial refleksiv sparring giver dig nye perspektiver på en sag, så du kan træffe bedre fagligt begrundede beslutninger. Socialt arbejde er fyldt med dilemmaer og komplekse problemstillinger, hvor der ­sjældent er én rigtig løsning. Ved at tage dig tid til at tillade dine kollegaer omsorgsfuldt at udfordre dine løsninger, får du øje på dine egne blinde vinkler og forudindtagede holdninger.

03.10.2023

Hvordan styrker vi faglighed og trivsel via faglig ledelse?

Det spørgsmål kan du få svar på, når Clara Siboni Lund, ph.d., adjunkt og forsker i faglig ledelse deler den nyeste viden fra forskningen i sit felt på Socialrådgiverdage 2023.

15.09.2023

DS har også fokus på lederne i OK24

Når den næste runde af overenskomstforhandlingerne snart går i gang, er lederne i Dansk Socialrådgiverforening atter et vigtigt fokuspunkt, blandt andet når det gælder deres arbejdsvilkår.

15.09.2023

“Du gjorde hvad du kunne – du var der bare i alt for kort tid”

Gennem en kaotisk barndom med massivt omsorgssvigt i familien har Mellissa Hussein mødt et ukendt antal velfærdsmedarbejdere. En af dem er socialrådgiver og lektor Louise Harkes, som blev meget berørt, da hun læste Mellissa Husseins bog om sin opvækst og det tragiske bandedrab på lillebroren Ari. De to mødes efter 20 år til en snak om, hvorfor Mellissas familie var så svær at hjælpe, og hvad andre kan lære af deres forløb.

05.09.2023

Både bekymring og business as usual på jobcentrene

Regeringens melding om, at jobcentrene skal nedlægges og beskæftigelsesindsatsen omlægges, skaber bekymring hos både ledere og medarbejdere på området. Men så længe ingen ved, hvad der præcist skal ske, giver det fortsat mening at løse kerneopgaven: At hjælpe ledige borgere videre, fortæller en leder og en faglig koordinator.

28.03.2023

Professor: Truslen om at lukke jobcentre kan sætte ledere i loyalitetskonflikt

Uvisheden om, hvad regeringen vil gøre med jobcentrene og hele beskæftigelsesindsatsen efterlader ledere og medarbejdere i et limbo, hvor det er svært både at være loyal over for ministeriet og over for sit faglige virke, mener professor Niels Åkerstrøm Andersen fra CBS.

28.03.2023