Nyheder

Sporskifte: ”Min erfaring med udsatte voksne gør mig til en stærkere rådgiver for børn”

Steeff Hansen læste til socialrådgiver for at gøre en forskel for børn og unge. Men han valgte at begynde sit arbejdsliv på voksenområdet for at blive bedre i stand til at forstå forældrene til de udsatte børn og unge, han skal hjælpe.

25.06.2024

”Mit sporskifte var længe undervejs”

Der ligger ikke en bevidst plan bag, at Stinna Søberg Daoud Nielsen har bevæget sig ind på et nyt arbejdsfelt. Nu kan hun godt se, at der længe var optræk til, at hun skulle noget andet i sit arbejdsliv. Men hun er stadig socialrådgiver. Nu i børne- og ungdomspsykiatrien, hvor hun blandt andet underviser fagprofessionelle i kommunerne i, hvordan de risikovurderer børn og unge med selvmordstanker.

25.06.2024

Sporskifte: ”Jeg vendte hjem til fagbevægelsen”

Efter 15 år blandt heroinmisbrugere kunne Katja Barfod ikke klare flere trusler. Hun havde dog svært ved at se en vej ud af det specialiserede felt. Ikke desto mindre er hun landet et sted, hvor hun føler sig hjemme – i fagbevægelsen.

25.06.2024

Sporskifte: Klassisk varsel fik Kirsten til at søge videre

En ungdomsdrøm og en truende risiko for sygemelding fra jobbet fik Kirsten Prescott til at finde ind på en ny bane, så hun nu underviser vordende socialrådgivere. Tanken om et sporskifte tog fart, da en ­kollega gik på pension.

25.06.2024

Sporskifte: Superbrugeren nørder fagsystemer til sine kolleger

Christina Eilers har altid ­arbejdet på beskæftigelsesområdet, men da der blev oprettet en stilling i it-afsnittet, skiftede hun kurs. Hun trækker på sine erfaringer som socialrådgiver, når hun udvikler digitale redskaber til sine tidligere kolleger.

25.06.2024

Autisme og ADHD: Når hjernen er designet til at være anderledes

Antallet af børn og unge med autisme og ADHD er steget voldsomt på få år. Børnepsykiater Per Hove Thomsen og specialpsykolog Louise Meldgaard Bruun forklarer årsagerne og kommer med bud på, hvordan det stigende behov for målrettede indsatser kan håndteres. De pointerer, at hurtig hjælp er afgørende for at forebygge, at belastningsreaktioner udvikler sig til langvarig mistrivsel

13.02.2024

”Jeg giver praksis en stemme i socialfaglig forskning”

Som ansat i et jobcenter savnede Tanja Dall en videnskabelig tilgang til, hvordan hun kunne gøre sit arbejde bedre. Nu forsker hun selv i, hvordan man bedst hjælper ledige og sygemeldte.

27.06.2023

Hun værner om soldaternes håb

Gitte Hansen har aldrig tænkt på Forsvaret som en jobmulighed, så det er et tilfælde, at hun hjælper soldater på fode igen, efter at de er kommet skadede hjem fra missioner i udlandet. Det er hun så glad for, at hun gør det på 12. år.

27.06.2023

Jeg trives i lufthavnens travle liv

Det summer af liv og sprog i flere varianter, når Anna Katharina van Zanten laver opsøgende arbejde blandt 1.100 ansatte i sikkerhed og service i Københavns Lufthavn. Kerneopgaven er at hjælpe medarbejdere med helbredsproblemer til at blive i jobbet.

27.06.2023

Er med til at forberede afhøring af voldsofre

Mens politiet ser bagud for at opklare en sag, har socialrådgiver Andrea Larsen fokus på nutid og fremtid, når hun sidder med til afhøringer. Målet er at hjælpe ofre for voldtægt og vold i samlivet videre trods posttraumatiske reaktioner.

27.06.2023