Nyheder
Uddannelsesløfte sender nybagte socialrådgivere ind i faget med rank ryg
Hvad vil det egentlig sige at være socialrådgiver og indgå i en profession, som både bygger på viden, faglige kompetencer og værdier? Det giver Københavns Professionshøjskole et bud på med et uddannelsesløfte, som dimittenderne afgiver i kor. Også årets modtager af Dansk Socialrådgiverforenings jubilæumslegat fordyber sig i socialrådgivernes professionsidentitet.
17.12.2024
”Psykologisk tryghed er en betingelse for, at man kan bruge sin fulde faglighed”
Psykologisk tryghed handler om at have en tryg læringskultur, som gør det lettere at sige, hvad man tænker og mener, komme med ideer og bede andre om råd og hjælp. Det er en kultur, hvor der også er plads til at tvivle og fejle. Det må ikke forveksles med, at alle bare er søde ved hinanden og klapper ad alt, hvad der bliver sagt, betoner den bogaktuelle krisepsykolog, Rikke Høgsted.
19.11.2024
Efteruddannelse: ”Ingen kan løfte de mest udfordrede kontanthjælpsmodtagere alene”
Der skal et stærkt tværprofessionelt samarbejde til for at hjælpe borgere med ’vilde’ problemer tættere på selvforsørgelse, konkluderer socialrådgiver Nevenka Tomovic i sit afgangsprojekt på diplomuddannelsen i beskæftigelse. Men lovgivningen om en forenklet beskæftigelsesindsats med fokus på jobrettede tilbud kan spænde ben for samarbejdet og dermed for borgernes mulighed for progression.
22.10.2024
Giv plads til omsorg i praksis
Hvad er omsorg i socialt arbejde – og hvordan sikrer vi, at omsorgen får plads, så den ikke forsvinder i hverdagens travle praksis? Sociolog Mie Engen er aktuel med en bog om netop de spørgsmål. Ifølge hende er det vigtigt, at socialrådgivere har et fagligt sprog for omsorg i myndighedsarbejdet. Ellers kan det være svært at få øje på, prioritere og sparre om omsorg.
17.09.2024
Voxpop: Faglig omsorg i praksis
Vi har bedt tre socialrådgivere reflektere over, hvordan de definerer omsorg i socialt arbejde – og om at komme med eksempler på omsorg fra deres arbejde.
17.09.2024
Sporskifte: ”Min erfaring med udsatte voksne gør mig til en stærkere rådgiver for børn”
Steeff Hansen læste til socialrådgiver for at gøre en forskel for børn og unge. Men han valgte at begynde sit arbejdsliv på voksenområdet for at blive bedre i stand til at forstå forældrene til de udsatte børn og unge, han skal hjælpe.
25.06.2024
”Mit sporskifte var længe undervejs”
Der ligger ikke en bevidst plan bag, at Stinna Søberg Daoud Nielsen har bevæget sig ind på et nyt arbejdsfelt. Nu kan hun godt se, at der længe var optræk til, at hun skulle noget andet i sit arbejdsliv. Men hun er stadig socialrådgiver. Nu i børne- og ungdomspsykiatrien, hvor hun blandt andet underviser fagprofessionelle i kommunerne i, hvordan de risikovurderer børn og unge med selvmordstanker.
25.06.2024
Sporskifte: ”Jeg vendte hjem til fagbevægelsen”
Efter 15 år blandt heroinmisbrugere kunne Katja Barfod ikke klare flere trusler. Hun havde dog svært ved at se en vej ud af det specialiserede felt. Ikke desto mindre er hun landet et sted, hvor hun føler sig hjemme – i fagbevægelsen.
25.06.2024
Sporskifte: Klassisk varsel fik Kirsten til at søge videre
En ungdomsdrøm og en truende risiko for sygemelding fra jobbet fik Kirsten Prescott til at finde ind på en ny bane, så hun nu underviser vordende socialrådgivere. Tanken om et sporskifte tog fart, da en kollega gik på pension.
25.06.2024
Sporskifte: Superbrugeren nørder fagsystemer til sine kolleger
Christina Eilers har altid arbejdet på beskæftigelsesområdet, men da der blev oprettet en stilling i it-afsnittet, skiftede hun kurs. Hun trækker på sine erfaringer som socialrådgiver, når hun udvikler digitale redskaber til sine tidligere kolleger.
25.06.2024