Nyheder

Jeg fik hjælp til at blive et menneske igen

I 2018 var socialrådgiver Kirsten Jensen udsat for tre voldsomme episoder inden for et døgn i sit job som beskæftigelsesrettet mentor for borgere med svære sociale og psykiske problemer. Fem år efter er sagen afsluttet. Med hjælp fra Dansk Socialrådgiverforening har hun fået anerkendt sin arbejdsskade og fået godtgørelse for varigt mén.

19.03.2024

Socialrådgivere kæmper mod meningsløse besparelser

De fem fremskudte socialrådgivere i Svendborg Kommune stod i sparekataloget for næste års budget. Socialrådgiverne tog kampen op, skrev høringssvar, SoMe-opslag og mails til politikere med faglige argumenter. Nu er besparelsen taget af bordet, og den forebyggende indsats fortsætter.

14.11.2023

Guiden: Supervision giver langtidsholdbare medarbejdere

Supervision er helt afgørende for socialrådgivere, hvis de skal holde til jobbet og udvikle sig som fagpersoner. Alt for mange steder er supervision dog afløst af sparring på enkeltsager, siger cand.psych. Benedicte Schilling.

19.12.2022

Guiden: Sådan får I det bedste ud af supervision

Supervision styrker og udvikler dig som fagperson og hjælper dig til at levere den bedste kvalitet. Bliv klogere på, hvordan I får det bedste ud af supervision – som ikke må forveksles med kollegial sparring eller konsultativ hjælp.

19.12.2022

Erstatning efter voldssag: “Jeg blev holdt i hånden hele vejen”

I 2018 var socialrådgiver Karin Kambskard udsat for tre voldelige episoder fra samme patient, mens hun arbejdede på de særlige pladser på Oringe i Vordingborg. Fire år efter er sagen afsluttet. Med hjælp fra Dansk Socialrådgiverforening har hun fået anerkendt sin arbejdsskade og har fået erstatning for både varigt mén og tab af erhvervsevne.

01.11.2022

Når sagsakter bliver læst som livshistorier

Som mennesker bliver vi til i de fortællinger, vi og andre ­fortæller om os selv. Har man som barn været anbragt, mangler man de vigtige livsvidner, som ens forældre, søskende og andre stabile relationer udgør, siger antropolog Mette Larsen. Hun er aktuel med en bog om at skrive om de svære ting med blik for, hvordan teksten læses af dem, man skriver om.

04.10.2022

Tal om indflydelse i fællesskab

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udviklet et indflydelseshjul, som kan bruges til at tale om indflydelse på arbejdspladsen.

14.09.2022

“Indflydelse giver en følelse af at eksistere og være i live”

Hvis man ikke har indflydelse på sit arbejde, så er det ligesom at blive behandlet som et ikke-menneske, en robot eller en spillebrik, der bare flyttes rundt med, siger Ida Elisabeth Huitfeldt Madsen, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

14.09.2022

“Det går ud over din løn, at økonomer ikke beregner værdien af socialt arbejde”

Økonomer kan ikke finde ud af at måle værdien af omsorgsarbejde og socialt arbejde. Derfor er der brug for en feministisk økonomi. En økonomi, der medregner værdien af både omsorgsarbejde og socialt arbejde. Det mener feminist Emma Holten. For uden en feministisk økonomi ses begge dele mest som en udgift og et minus.

21.06.2022

Ekspert: Kommuner behandler LGBT+-personer vidt forskelligt

Selv om der både i ­lovgivning og behandling af LGBT+-­personer er sket et paradigme­­skifte siden 2014, halter kommunerne fortsat bagefter. Det mener Astrid Højgaard, ledende overlæge på Sexologisk Center på ­Aalborg Universitetshospital.

17.05.2022