Nyheder

Tal om indflydelse i fællesskab

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udviklet et indflydelseshjul, som kan bruges til at tale om indflydelse på arbejdspladsen.

14.09.2022

“Indflydelse giver en følelse af at eksistere og være i live”

Hvis man ikke har indflydelse på sit arbejde, så er det ligesom at blive behandlet som et ikke-menneske, en robot eller en spillebrik, der bare flyttes rundt med, siger Ida Elisabeth Huitfeldt Madsen, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

14.09.2022

“Det går ud over din løn, at økonomer ikke beregner værdien af socialt arbejde”

Økonomer kan ikke finde ud af at måle værdien af omsorgsarbejde og socialt arbejde. Derfor er der brug for en feministisk økonomi. En økonomi, der medregner værdien af både omsorgsarbejde og socialt arbejde. Det mener feminist Emma Holten. For uden en feministisk økonomi ses begge dele mest som en udgift og et minus.

21.06.2022

Ekspert: Kommuner behandler LGBT+-personer vidt forskelligt

Selv om der både i ­lovgivning og behandling af LGBT+-­personer er sket et paradigme­­skifte siden 2014, halter kommunerne fortsat bagefter. Det mener Astrid Højgaard, ledende overlæge på Sexologisk Center på ­Aalborg Universitetshospital.

17.05.2022

”Jeg lytter til deres fortællinger om vold, skam og fordomme”

Socialrådgiver Storm Lillevang arbejder som opsøgende gademedarbejder i et projekt for hjemløse LGBT+-personer. Der er en risiko for, at LGBT+-personer, som lever på gaden, oplever flere lag af utryghed, udstødelse og social isolation. Derfor er de ofte i mistrivsel i en periode af deres liv. Det har Storm Lillevang, der selv er transperson, også oplevet.

17.05.2022

”Jeg følger patienterne helt til dørs – og sikrer ro, overblik og livskvalitet”

Som sundhedssocialrådgiver på Odense Universitetshospital skaber Louise Marie Friis sammenhæng i patienternes behandlingsforløb. Hun bygger bro mellem sundhedsvæsenet og kommunerne, så patienter og deres pårørende får hjælp og støtte – både under indlæggelsen og efter udskrivning.

22.03.2022

”En enorm befrielse at nogen tager os i hånden”

Med hjælp fra sundhedssocialrådgiver Louise Marie Friis har hjernetumor-opererede Søren Petersen fået konstateret hjernetræthed. Han er nu i afklaringsforløb hos kommunen i forhold til fleksjob og er blevet tilknyttet kommunens hjerneskaderådgivning.

22.03.2022

Tavshedens kultur: Hver anden socialrådgiver savner åbenhed om kritisable forhold

Halvdelen af socialrådgiverne oplever kritisable forhold på jobbet, som efter deres opfattelse burde debatteres mere åbent på arbejdspladsen, og en tredjedel oplever kritisable forhold, som offentligheden burde få kendskab til. Det viser en ny rundspørge, som Dansk Socialrådgiverforening har lavet.

16.12.2021

Ytringsfrihed: Hvad er op og ned på den lovpligtige whistleblowerordning?

Fra den 17. december bliver whistleblowerordninger lovpligtige for alle organisationer og virksomheder med mere end 249 ansatte. Mette Langelund Klit, lektor og cand.jur. på Københavns Professionshøjskole, fortæller om loven og understreger, at en whistleblowerordning skal bruges med omtanke og som et supplement.

16.12.2021

Ytringsfrihed: En whistleblowerordning kan løse problemerne – men vender ikke nødvendigvis hver en sten

Maja Ekberg-Hansen har selv været whistleblower. Nu sidder hun som borgerrådgiver på den anden side af bordet og tager imod henvendelserne til Frederiksberg Kommunes whistleblowerordning.

16.12.2021