Nyheder

Guiden: Supervision giver langtidsholdbare medarbejdere

Supervision er helt afgørende for socialrådgivere, hvis de skal holde til jobbet og udvikle sig som fagpersoner. Alt for mange steder er supervision dog afløst af sparring på enkeltsager, siger cand.psych. Benedicte Schilling.

19.12.2022

Guiden: Sådan får I det bedste ud af supervision

Supervision styrker og udvikler dig som fagperson og hjælper dig til at levere den bedste kvalitet. Bliv klogere på, hvordan I får det bedste ud af supervision – som ikke må forveksles med kollegial sparring eller konsultativ hjælp.

19.12.2022

Erstatning efter voldssag: “Jeg blev holdt i hånden hele vejen”

I 2018 var socialrådgiver Karin Kambskard udsat for tre voldelige episoder fra samme patient, mens hun arbejdede på de særlige pladser på Oringe i Vordingborg. Fire år efter er sagen afsluttet. Med hjælp fra Dansk Socialrådgiverforening har hun fået anerkendt sin arbejdsskade og har fået erstatning for både varigt mén og tab af erhvervsevne.

01.11.2022

Når sagsakter bliver læst som livshistorier

Som mennesker bliver vi til i de fortællinger, vi og andre ­fortæller om os selv. Har man som barn været anbragt, mangler man de vigtige livsvidner, som ens forældre, søskende og andre stabile relationer udgør, siger antropolog Mette Larsen. Hun er aktuel med en bog om at skrive om de svære ting med blik for, hvordan teksten læses af dem, man skriver om.

04.10.2022

Tal om indflydelse i fællesskab

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udviklet et indflydelseshjul, som kan bruges til at tale om indflydelse på arbejdspladsen.

14.09.2022

“Indflydelse giver en følelse af at eksistere og være i live”

Hvis man ikke har indflydelse på sit arbejde, så er det ligesom at blive behandlet som et ikke-menneske, en robot eller en spillebrik, der bare flyttes rundt med, siger Ida Elisabeth Huitfeldt Madsen, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

14.09.2022

“Det går ud over din løn, at økonomer ikke beregner værdien af socialt arbejde”

Økonomer kan ikke finde ud af at måle værdien af omsorgsarbejde og socialt arbejde. Derfor er der brug for en feministisk økonomi. En økonomi, der medregner værdien af både omsorgsarbejde og socialt arbejde. Det mener feminist Emma Holten. For uden en feministisk økonomi ses begge dele mest som en udgift og et minus.

21.06.2022

Ekspert: Kommuner behandler LGBT+-personer vidt forskelligt

Selv om der både i ­lovgivning og behandling af LGBT+-­personer er sket et paradigme­­skifte siden 2014, halter kommunerne fortsat bagefter. Det mener Astrid Højgaard, ledende overlæge på Sexologisk Center på ­Aalborg Universitetshospital.

17.05.2022

”Jeg lytter til deres fortællinger om vold, skam og fordomme”

Socialrådgiver Storm Lillevang arbejder som opsøgende gademedarbejder i et projekt for hjemløse LGBT+-personer. Der er en risiko for, at LGBT+-personer, som lever på gaden, oplever flere lag af utryghed, udstødelse og social isolation. Derfor er de ofte i mistrivsel i en periode af deres liv. Det har Storm Lillevang, der selv er transperson, også oplevet.

17.05.2022

”Jeg følger patienterne helt til dørs – og sikrer ro, overblik og livskvalitet”

Som sundhedssocialrådgiver på Odense Universitetshospital skaber Louise Marie Friis sammenhæng i patienternes behandlingsforløb. Hun bygger bro mellem sundhedsvæsenet og kommunerne, så patienter og deres pårørende får hjælp og støtte – både under indlæggelsen og efter udskrivning.

22.03.2022