Nyheder

OK21-forberedelserne er skudt i gang

Som vi også orienterede om i sidste uge, så skal vi have almindelige OK21-forhandlinger, dvs. vi skal forhandle i begyndelsen af 2021. Der er ingen tvivl om, at det bliver en speciel forhandling, derfor bliver kravsindsamlingen og medlemsinvolveringen også noget anderledes end det, vi tidligere har prøvet. Men en ting er sikkert, vi har brug for jeres hjælp, engagement og input - så DS og forhandlingsdelegationen står så stærkt som muligt.

25.06.2020

Tilrettelæggelse af arbejdet under Corona-krisen

For kommunalt og regionalt ansatte er der indgået en fælleserklæring om arbejdstilrettelæggelse i denne ekstreme situation. Det er der ikke på statens område. Her er aftalt, at medarbejderens arbejdstid udgør den planlagte arbejdstid, og at man varetager så mange opgaver som muligt.

27.03.2020

Arrangementer aflyses – men du kan stadig få fat i DS

Dansk Socialrådgiverforening opretholder almindelig medlemsservice, men undgår så vidt muligt fysiske møder.

13.03.2020

Ansætter I også socialrådgiverstuderende på din arbejdsplads?

Det behøver der ikke være noget galt med. Tværtimod. Men som TR kan du med fordel være opmærksom på disse forhold.

26.02.2020

Socialrådgivere med en kandidatuddannelse – hvilken overenskomst skal de indplaceres på?

Socialrådgivere efteruddanner sig i stor stil. En god del tager også akademiske kandidatuddannelser oven på deres professionsbachelor. Som TR skal du vide, hvornår kollegaer med en akademisk uddannelse skal indplaceres på DS' overenskomst.

22.01.2020

Løntjek-kampagnen kører igen i år i uge 46 og 47

DS er med i Løntjek-kampagnen igen i år. Som TR vil du måske få henvendelser fra medlemmerne med ønsket om et løn-tjek. Hvis det giver anledning til spørgsmål, så kan du altid tage fat i din arbejdspladskonsulent.

13.11.2019

Persondataforordning på statens område

Som TR har du ret og krav på de nødvendige oplysninger til at kunne varetage hvervet som TR. Med den nye persondataforordning kan du – måske - opleve, at arbejdsgiver er blevet mere tilbageholdende.

07.11.2018

Persondataforordning – får du de oplysninger, du skal bruge?

Vi vil meget gerne høre fra jer, hvis I på jeres arbejdspladser oplever, at I med henvisning til persondataforordningen eksempelvis ikke bliver orienteret i forbindelse med en afskedigelse af et medlem, eller ikke får relevante oplysning ved nyansættelser. Men tag også spørgsmålet op med arbejdsgiver.

26.09.2018

OK18 – hvad sker der nu?

OK18 er nu stemt hjem med et stort JA, og dermed er overenskomsterne ved at blive omsat til de rammer, der regulerer socialrådgiveres ansættelse i staten i de kommende tre år.

26.06.2018

Ferietiden nærmer sig – men sygdom kan komme på tværs

Som TR kan der hurtigt opstå spørgsmål til reglerne omkring ferie og sygdom, læs med her eller del artiklen med dine kolleger om hvilke muligheder der kan være for evt. erstatningsferie.

26.06.2018