OK21-forberedelserne er skudt i gang

Som vi også orienterede om i sidste uge, så skal vi have almindelige OK21-forhandlinger, dvs. vi skal forhandle i begyndelsen af 2021. Der er ingen tvivl om, at det bliver en speciel forhandling, derfor bliver kravsindsamlingen og medlemsinvolveringen også noget anderledes end det, vi tidligere har prøvet. Men en ting er sikkert, vi har brug for jeres hjælp, engagement og input - så DS og forhandlingsdelegationen står så stærkt som muligt.

Hvis du er TR i en kommune eller region

Vi er i fuld gang med at planlægge, hvordan vi kan gøre det på en måde, så du som TR er klædt godt på til din opgave og rolle, når vi forhandler overenskomster på det offentlige område. I næste uge får du den første OK21-nyhedsmail, hvor du får mere at vide om, hvordan processen forløber. Du vil bl.a. blive inviteret til TR-webinar. Men vigtigst lige nu er, at du planlægger et klubmøde i perioden 17. august til 1. oktober. Hvis du vil have din regionsformand eller formand med, så kan du skrive til din region.

Hvis du er TR på statens område

Processen på statens område er anderledes end på det regionale og kommunale område. Vores frist i forhandlingsfællesskaberne er allerede den 1. september og det betyder, at du meget gerne må holde klubmøde i august, hvis du ikke allerede har afholdt video-klubmøder inden sommerferien. Hvis du vil have formanden med, kan du skrive til dine konsulenter i sekretariatet. Vi planlægger også at arrangere tre større medlemsmøder på video for medlemmerne på statens område. Det hører du og medlemmer mere om. Det vigtigste lige nu er, at du planlægger et klubmøde i august, hvis du har mulighed for det. Og derudover vil du naturligvis også blive orienteret via OK21-nyhedsbrevene.

OK21-spillet

Vi har udviklet et OK-spil, som vi håber, så mange af jer som muligt vil spille på jeres klubmøder. Det giver jer nemlig mulighed for at drøfte og debattere, hvad der er vigtigt i jeres arbejdsliv, og hvordan overenskomsterne kan være med til at styrke og forbedre disse vilkår. Du får meget mere at vide om spillet, hvordan du spiller det i din klub, og hvordan du skal give DS en tilbagemelding på lige netop din klubs prioriteter. Men det hører du meget mere om, inden du skal holde dit klubmøde.

Vi holder dig opdateret

Vi orienterer selvfølgelig dig og dine TR-kolleger løbende. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte din region eller sekretariatet, hvis du er statsligt ansat:

Region Nord: 87 30 91 91 / ds-nord@socialraadgiverne.dk
Region Syd: 87 47 13 00 / ds-syd@socialraadgiverne.dk
Region Øst: 33 38 62 22 / ds-oest@socialraadgiverne.dk
Sekretariatet: 70 10 10 99 / ds@socialraadgiverne.dk