Løntjek-kampagnen kører igen i år i uge 46 og 47

DS er med i Løntjek-kampagnen igen i år. Som TR vil du måske få henvendelser fra medlemmerne med ønsket om et løn-tjek. Hvis det giver anledning til spørgsmål, så kan du altid tage fat i din arbejdspladskonsulent.

I lighed med tidligere år går en masse organisationer sammen i uge 46 og 47 om at sætte lys på, om medlemmerne får den løn, de har krav på. Samlet set blandt alle organisationerne er erfaringerne, at der ofte er fejl på lønsedlen. Heldigvis oplever vi det ikke i samme omfang her i DS. Men det udelukker ikke, at der også på socialrådgivernes lønseddel kan være fejl.

DS er derfor også med i kampagnen og har da også sendt denne nyhed ud til medlemmer. I DS opfordrer vi medlemmerne til at tjekke deres lønseddel – ikke kun i uge 46 og 47, men hele året rundt. Som TR vil du derfor måske få henvendelser fra medlemmerne med ønsket om et løn-tjek. Hvis det giver anledning til spørgsmål, så kan du altid tage fat i din arbejdspladskonsulent. Som TR kan du også opfordre medlemmerne til selv at tjekke følgende elementer:

  1. Grundløn  – Passer dit timeantal eller din månedsløn?
  2. Tillæg – Får du dine tillæg for overtid, weekendarbejde eller anciennitet med mere?
  3. Pension  – Indbetaler din arbejdsgiver den aftalte procentdel af din løn til pension?
  4. Optjent ferie  – Optjener du det rigtige antal feriedage?
  5. Saldo til dato  – Passer det samlede beløb for din løn, pension og skat?