Løntjek: Får du den løn, du har krav på?

Dansk Socialrådgiverforening er igen i år med i den store Løntjek-kampagne sammen med de øvrige organisationer i Fagbevægelsens Hovedorganisation. Kampagnen løber af stablen fra den 11. til den 22. november.

De fleste går ud fra, at tallene stemmer på deres lønseddel. Men faktisk viser erfaringerne fra tidligere års løntjek-kampagner, at hver anden oplever fejl på deres lønseddel.

Derfor går en lang række fagforeninger hvert år sammen i en løntjek-kampagne, der skal sætte fokus på, at man skal huske at tjekke sin lønseddel. Eller bede sin fagforening om hjælp til at tjekke lønsedlen.

–  Alle medlemmer af Dansk Socialrådgiverforening er velkomne til at sende deres lønseddel ind til et tjek hele året rundt. Men kampagnen her er en god anledning til at minde hinanden om det. For vi finder altid fejl på nogle af lønsedlerne, siger Dorte Gotthjælp Nielsen, som er chef for Dansk Socialrådgiverforenings medlemsafdeling.

Du kan sende din lønseddel til din TR på din arbejdsplads, hvis du ønsker hjælp til et løntjek. Hvis du ikke har TR, kan du sende din lønseddel til den konsulent som  dækker din arbejdsplads. Find din konsulent her.

Hvis du selv vil tjekke din lønseddel, er der fem ting, du skal holde ekstra øje med:

  1. Grundløn – passer dit timeantal eller din månedsløn?
  2. Tillæg – får du dine tillæg for eksempel overtid, weekendarbejde eller anciennitet?
  3. Pension – indbetaler din arbejdsgiver den aftalte procentdel af din løn til pension?
  4. Optjent ferie – optjener du det rigtige antal feriedage?
  5. Saldo til dato – passer det samlede beløb for din løn, pension og skat?