Nyheder

Veteraner rydder op på hverdagens slagmark

Et helt år uden at skulle stå til rådighed for jobcentret, og en indsats, der tager udgangspunkt i den enkeltes ønsker, har givet PTSD-ramte veteraner et bedre liv. Socialrådgiver håber, at kommuner vil benytte metoden fremover.

15.01.2018

Socialrådgivere friholdt for ansvar i Rebild-sag

Dagen efter at Dansk Socialrådgiverforening havde møde med borgmesteren i Rebild Kommune på grund af hendes udtalelser om intern undersøgelse og placering af ansvar i misbrugssagen, er tre topchefer blevet fyret.

19.04.2012

Forskere kritiserer ministers metodeforslag

Socialministerens nye udspil om at benytte fire evidensbaserede metoder i arbejdet med udsatte børn og unge, bliver undsagt af SFI-forskere. Ingen af metoderne er ordentlig afprøvet i Danmark, lyder kritikken.

12.04.2012

Danskerne vil have kommunal jobformidling

Mens der er politisk strid om, hvor jobindsatsen skal ligge fremover, så er danskerne ikke i tvivl: Jobformidlingen skal blive i kommunerne.

22.03.2012

Det tager tid at komme ud af fattigdom

Mange tusinde mennesker har været på lave kontanthjælpsydelser i mere end et år. I januar blev ydelserne afskaffet og erstattet af almindelig kontanthjælp. Men for mange vil det tage tid at få genoprettet økonomien, vurderer forsker.

08.03.2012

Tryghedspulje hjalp socialrådgiver videre

Kirsten Lykke Schultz er en af de socialrådgivere, der har brugt Tryghedspuljen til at videreuddanne sig, da hun blev opsagt. Og det har givet hende fornyet optimisme.

01.03.2012

Tryghedspris til socialrådgiverstuderende

Frivillige socialrådgiverstuderende har modtaget Tryghedsprisen 2012 for deres indsats i boligområdet Bispehaven i Aarhus.

01.03.2012

Skamfuldt at få hjælp fra det offentlige

Debatten om krævementalitet har gjort det flovt at få hjælp fra det offentlige. Socialrådgivere og forsker advarer mod at gøre de svage til syndebukke.

09.02.2012

Hvem skal have Lillebror Prisen 2012?

Kender du en eller flere socialrådgivere, der har ydet en ekstraordinær indsats til glæde for børn og unge i Danmark? Så kan du indstille dem til Lillebror Prisen på 50.000 kroner.

02.02.2012

Kvinder på barsel har krav på engangsvederlag

Tre socialrådgivere på barsel blev helt eller delvist snydt for engangsvederlag. Men det er ulovligt at udelukke ansatte på barselsorlov fra bonus. Dansk Socialrådgiverforening klagede og fik medhold i alle tre sager.

02.02.2012