Tryghedspulje hjalp socialrådgiver videre

Kirsten Lykke Schultz er en af de socialrådgivere, der har brugt Tryghedspuljen til at videreuddanne sig, da hun blev opsagt. Og det har givet hende fornyet optimisme.

56-årige Kirsten Lykke Schultz blev opsagt fra sin stilling som socialrådgiver i Odense Kommune og fik at vide, at den eneste grund til, at hun var blevet opsagt, var, at kommunen skulle spare. Alligevel ramte det hende hårdt. Derfor var hun heller ikke i tvivl om, at hun ville søge hjælp til at videreuddanne sig, da hun hørte om Tryghedspuljen, som er et resultat af overenskomstforhandlingerne 2011.

Puljen har til formål at gøre det lettere at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter afskedigelse, og hver person kan søge op til 10.000 kroner.

– Min konsulent i Dansk Socialrådgiverforening gjorde mig opmærksom på puljen og opfordrede mig til at søge den. Det var jeg straks med på, for det var en mulighed for at øge mine kompetencer og på den måde komme videre i arbejdslivet, fortæller Kirsten Lykke Schultz.

Ville gerne lære noget helt nyt

Kirsten Lykke Schultz, der har en kontoruddannelse bag sig, har også taget en uddannelse som coach og ville gerne lære noget helt nyt. Derfor valgte hun en seks ugers efteruddannelse i ”Kommunikation i praksis” på Erhvervsakademiet i Odense.

– Jeg har været utrolig glad for det forløb. Jeg har lært en masse om kommunikation, blandt andet kan jeg nu skrive mere levende, og så andre bedre kan forstå det, og det er meget tilfredsstillende.

Orientere sig mod nyt job

Det, at man kan dygtiggøre sig, mens man er i en opsigelsesperiode og skal orientere sig mod et nyt job, er netop sigtet med Tryghedspuljen. Det fortæller Lone Valentin Kjær, konsulent i Dansk Socialrådgiverforening.

– Vi ser et støt stigende antal afskedigelser begrundet i besparelser i kommunerne – og derfor kan det undre, at ikke flere socialrådgivere har søgt de op til 10.000 kroner fra Tryghedspuljen. Vi har endnu ikke hørt om opsagte socialrådgivere, der har fået afslag, når de har søgt, og vores regionskonsulenter og tillidsrepræsentanter står klar til at hjælpe med forslag til aktiviteter og vejledning om ansøgningsproceduren.

Tryghedspuljen

  • Tryghedspuljen er på 80 millioner kroner og er en del af overenskomsten fra 2011. Formålet er at gøre det lettere at komme videre i arbejdslivet efter en afskedigelse. En afskediget kan få 10.000 kroner i alt.
  • Puljen er til alle ansatte i kommunerne, der er omfattet af LO-organisationernes og Dansk Socialrådgiverforenings forhandlingsområde.
  • Man kan søge penge til kompetenceudvikling, efteruddannelse, karrieresparring og afklaring, realkompetencevurdering og individuel rådgivning om, hvordan man kan komme videre efter en afskedigelse. Pengene skal gå til noget ud over det, kommunen sædvanligvis tilbyder efter en afskedigelse – såsom coachingforløb.
  • Ansøgningen skal underskrives af medarbejderen, lederen og Dansk Socialrådgiverforenings tillidsrepræsentant på arbejdspladsen. Den afskedigede medarbejder kommer med sine ønsker for sit fremtidige arbejdsliv, og lederen og tillidsrepræsentanten hjælper til med rådgivning og bekræfter, at formålet med Tryghedspuljen er opfyldt.

» Læs mere om Tryghedspuljen