Mit yndlingsord: Pragmatisk
Af Julie Nørremark Manum, socialrådgiver og familieplejekonsulent, Familieafdelingen, Børne- og ungeområdet, Frederiksberg Kommune.
Af Julie Nørremark Manum, socialrådgiver og familieplejekonsulent, Familieafdelingen, Børne- og ungeområdet, Frederiksberg Kommune.
Prisen ’Den gyldne Socialrådgiver’ går i år til sundhedssocialrådgiver Louise Bligaard Winther fra Rigshospitalets Juliane Marie Center i København. Hun bliver hædret for sin ekstraordinære indsats for børn og unge med livstruende sygdomme og deres familier – med fokus på nærvær, tilgængelighed og tværfaglighed.
Der er ingen enkle opskrifter på at inddrage børn og unge med funktionsnedsættelser i deres egen sag. Men de vil meget gerne inddrages, viser et forskningsprojekt, som Berit Christoffersen har gennemført sammen med sin kollega Line Berg.
Socialrådgiver Pia Tarp har siden 2020 været tilknyttet fire praktiserende læger i bydelen Tingbjerg i København, hvor hun gør en forskel for nogle af Københavns mest udsatte borgere. Hun er kommet ind bag både hoveddøre og facader hos borgere, der udover fysiske skavanker også har sociale udfordringer.
Hvad betyder det for det forebyggende sociale arbejde, at der er socialrådgivere ansat i lægepraksis? Det har vi spurgt tre aktører om.
"Vores løn skal matche tyngden af vores ansvar, og vores arbejdsmiljø skal afspejle vigtigheden af vores opgaver."
"Hvis regeringen skærer ned på tilsynene, vil det øge risikoen for svigt."
"Jeg tør vædde på, at en kommunal sagsbehandler har lige så lidt lyst til at fjerne et barn med google-translate-kommunikation, som en kirurg har til at operere med en sløv skalpel."
Med barnets lov er der taget væsentlige skridt mod at styrke barnets inddragelse og perspektiv i afgørelser. En kommune har introduceret en ny tilgang, der sætter barnets stemme tydeligt i fokus. Og der er bestemt grundlag for at overveje, om denne praksis bør udbredes – særligt når man ser på menneskeretten.
af Karen Glistrup, socialrådgiver, supervisor og familie- og psykoterapeut (MPF) og Nicoline Lynge, socialrådgiver og journalist.
Af Ida Friis Christoffersen, socialrådgiverstuderende på Absalon i Roskilde og (nyvalgt) forperson i Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende (SDS).
Hvad vil det egentlig sige at være socialrådgiver og indgå i en profession, som både bygger på viden, faglige kompetencer og værdier? Det giver Københavns Professionshøjskole et bud på med et uddannelsesløfte, som dimittenderne afgiver i kor. Også årets modtager af Dansk Socialrådgiverforenings jubilæumslegat fordyber sig i socialrådgivernes professionsidentitet.
Julie Krogh Hall-Andersen er skolesocialrådgiver, tilknyttet Rådmandsgade Skole og Sankt Ansgar Skole, på Nørrebro i København.