Socialrådgiveren 02/21

Indhold

Guiden: Sådan møder du borgere med LGBT+-baggrund

Alle borgere skal føle sig set og hørt, uanset deres seksuelle ­orientering og kønsidentitet. Her får du seks gode råd til, ­hvordan du møder borgere med LBGT+-baggrund inkluderende og ­f­ordomsfrit.

Guiden: De ’springer ud’ dagligt resten af livet

Hvornår sprang du ud? Det spørgsmål rammer ofte LGBT+-personer. Men det handler ikke om, hvornår de engang sprang ud. For de springer ud dagligt resten af livet, pointerer psykolog Nina Lildal-Schrøder med henvisning til udfordringerne ved at tilhøre en minoritet.

“Man undrer sig over tilsynsrapporterne”

I hvert fjerde af de døgntilbud, socialrådgivere har kendskab til, er kvaliteten utilfredsstillende. En aktindsigt i Socialtilsynets tilsynsrapporter bekræfter udfordringerne. Personalet på mange døgntilbud mangler kvalifikationer til at håndtere børnene. Det går ud over fagligheden, og fører i værste fald til for mange og for voldsomme magtanvendelser.

DS: Stil større krav til døgntilbud

Dansk Socialrådgiverforening efterlyser, at der bliver stillet større krav til kvaliteten i døgntilbuddene, og socialpædagogernes fagforening bakker op. Social- og ældreminister Astrid Krag oplyser, at der netop nu arbejdes på at give Socialtilsynet flere beføjelser, så det bliver lettere at lukke døgntilbud, hvor kvaliteten halter.

LEDER: Pengene skal passe til opgaven

"Politikerne har simpelthen ikke sendt den nødvendige finansiering med til at hjælpe de udsatte børn, unge og familier, der har brug for det."

“Vi har fået et større indblik i hinandens kompetencer”

I Esbjerg Kommunes Familierådgivning Midt har trio været frontløbere på Dansk Socialrådgiverforenings arbejdspladsprojekt. Deres mål var mere fælles faglig refleksion og mere efteruddannelse. Det har blandt andet givet større indsigt i egne og kollegaernes faglige kompetencer, fortæller arbejdsmiljørepræsentant (th), tillidsrepræsentant (tv) og leder i afdelingen.