Markedsplads M1 – M4

Onsdag den 15. november 2023 - kl. 16:30 - 17:15

Markedsplads M1
RED+ - verdens første krisecenter for LGBT+ personer med minoritetsbaggrund
Lokation: Sal HIJ

Maiken Simonsen, rådgiver og VISO-specialist og Ulla Steno, rådgiver og TR, begge RED Center

I februar 2021 åbnede RED Center verdens første krisecenter for minoritetsetniske LGBT+ personer, RED+.

På grund af målgruppens status som dobbeltminoritet er de en særlig udsat gruppe, der udover at være udsat for æresrelateret vold og negativ social kontrol også oplever homo- og transfobi samt diskrimination.

Med baggrund i vores erfaringer fra det første år med RED+ og ALS Researchs rapport, ”Nydanske LGBT+ personers levevilkår og støttebehov” vil vi sætte fokus på målgruppen samt behovet for støtte.

Tilbage til tidsplan

Markedsplads M2
Brun omsorg
Lokation: Sal HIJ

Lærke Sick Broskov Jensen, kandidatstuderende ved Social Studies of Gender ved Lund Universitet og studentermedhjælper, DRC Dansk Flygtningehjælp

Vi kender alle de brune værtshuse. Vi har alle vores tanker, holdninger og fordomme om bodegaerne og deres stampublikum. I Lærke Sick Broskov Jensens bachelorprojekt på socialrådgiverstudiet undersøgte hun netop de brune værtshuse og fandt, at bodegaer over hele landet fungerer som et hjælpesystem parallelt med det offentlige. Hvor vi ser borgere tage en reel og oprigtig interesse i hinanden og hinandens velbefindende. Hvor bodegamedarbejdere støtter deres gæster med alt fra oprettelse af Nem-ID til hovedrengøring af lejlighed. Lærke vil gennem en præsentation dele resultaterne af sin undersøgelse om, hvordan de brune værtshuse udgør en vigtig ressource i samfundet, da de støtter borgere, der ellers er uden for systemet. Lærke har ud fra resultaterne skrevet essayet ”Brun omsorg”, der blev udgivet i 2022 ved tidsskriftet Social Kritik.

Tilbage til tidsplan

Markedsplads M3
Dansk Stalking Center
Lokation: Sal HIJ

Maja Philipson, socialrådgiver, Dansk Stalking Center

Maja Philipson vil give en kort introduktion til centret og til, hvad stalking er, hvad man som socialrådgiver skal være opmærksom på, når man spotter stalking, og hvilke muligheder for støtte, der er, hvis man er udsat for stalking.

Tilbage til tidsplan

Markedsplads M4
Når vi behandler vold og ikke mennesker!
Lokation: Sal HIJ

Bess Lykke Sørensen, chefkonsulent i SOLVITA ApS

Hvad ved vi egentlig om voldens ontologi – altså voldens væsen? Og hvorfor er spørgsmålet vigtigt, når vi arbejder i voldsramte familier? Det er de to spørgsmål, som vi med oplægget ”Når vi behandler vold og ikke mennesker!” ønsker at besvare.

Med udgangspunkt i den amerikanske psykiater James Gilligans studier af voldsudøvelse, vil oplægget bringe dig tættere på de logikker og strategier, volden bruger til at rekruttere forældre til at reproducere nedværdigelser og tortur, samt de effekter, volden kan have på børns liv.

Med konkrete eksempler fra vores arbejde med voldsramte familier vil vi vise, hvordan en forståelse af voldens væsen er helt central i arbejdet med at hjælpe familier ud af voldens greb. Især vil skammens betydning for voldens vedholdenhed blive belyst.

Tilbage til tidsplan

Kontakt

Har du spørgsmål vedr. Socialrådgiverdage?

Kontakt konsulent Nicolai Paulsen
np@socialraadgiverne.dk
Tel. 3338 6168