Nyheder

Guiden: Det skal du holde øje med, når du tjekker din lønseddel

Det er altid en god idé at tjekke sin lønseddel. Og netop nu, hvor OK24 har sikret dig en lønstigning og højere pension, er det vigtigt at holde øje med, om din løn og pension er blevet reguleret.

21.05.2024

”Vi løfter arbejdsmiljøet i flok”

Hvad forventes der af os, og hvornår har vi gjort vores arbejde godt nok? De uklare krav fyldte for meget hos socialrådgiverne i afdelingen Voksen-Myndighed i Esbjerg Kommune. Arbejdsmiljørepræsentant, myndighedschef og tillidsrepræsentant fortæller om ’aftaleforløbet’ med Arbejdstilsynet – hvor Dansk Socialrådgiverforening har spillet en vigtig rolle.

21.05.2024

Uklare krav: Lettere at tale om psykisk arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet vurderer, at det er blevet lettere for arbejdspladserne at sætte ord på risikofaktorerne inden for psykisk arbejdsmiljø.

21.05.2024

Guiden: Et godt arbejdsmiljø får flere til at forlænge arbejdslivet

Bedre balance mellem arbejde og fritid, et styrket arbejdsmiljø og en økonomisk fordel. Det er de tre overordnede områder, som afgør, om seniormedarbejdere ønsker at blive længere på arbejdsmarkedet, lyder det fra ekspert.

19.03.2024

Jeg har gjort op med stoltheden, skylden og skammen

Jeg har taget, hvad jeg kunne få af stoffer, og det har taget rigtig meget af mig, fortæller Marcus, der er eks-misbruger og nyuddannet socialrådgiver. Stofferne gav ham en indre ro – og ikke mindst en pause fra præstationskrav, socialt pres og på et senere tidspunkt også rygsmerter. Marcus har også været afhængig af de farlige opioid-piller, som nu breder sig blandt unge – og det var ved at ødelægge hans liv.

19.03.2024

Ekspert: Opioider er blandt de farligst stoffer, man kan tage

Flere unge er begyndt at bruge rusmidler under kategorien opioider. Ekspert kalder det for en bekymrende tendens, som vi skal blive klogere på, hvordan vi kan forebygge.

19.03.2024

Unges brug af opioider skaber bekymring i praksis

Temaet sætter fokus på, at flere unge er begyndt at bruge rusmidler under kategorien opioider. Socialrådgiver og tidligere misbruger fortæller om sine erfaringer med det stærkt afhængighedsskabende stof. Ekspert og socialrådgivere på misbrugsområdet opfordrer til, at der bliver holdt skarpt øje med udviklingen.

19.03.2024

Guiden: Sådan kan du holde til jobbet i flere år

Er du på vej ind i din senkarriere? Der er mange muligheder for at tilpasse arbejdet, så det kan blive mere attraktivt at være lidt længere på arbejdsmarkedet. Guiden giver inspiration til, hvilke temaer du kan drøfte med din leder og tillidsrepræsentant til seniorsamtalen.

19.03.2024

Nye anbefalinger til indsatsen for børn og unge med ADHD og autisme

Social- og Boligstyrelsen har udarbejdet syv anbefalinger, som skal hjælpe de fagprofessionelle, der arbejder med det stigende antal børn og unge med ADHD og autisme. Derudover skal anbefalingerne inspirere kommunerne til at styrke deres indsats på området.

13.02.2024

Autisme og ADHD: Socialrådgivere slår alarm – Lange ventetider slider på børn og forældre

Eksperter peger på, at hurtig og rigtig hjælp er afgørende for at forebygge, at børn og unge med autisme eller ADHD udvikler alvorlige belastningsreaktioner. Vi har spurgt fem socialrådgivere om, hvilke barrierer der er for, at børn og unge med diagnoser får den hjælp, som de har brug for.

13.02.2024