Nyheder

Guiden: Sådan forbedrer du dine chancer for at få efteruddannelse

Vi guider dig til, hvordan du kan forbedre dine chancer for at få efteruddannelse – og giver dig et overblik over de forskellige muligheder.

14.09.2022

Guide: Sådan tager du på ferie uden stress

Sommerferien venter forude, men det kan være svært at nyde sin ferie, hvis tankerne vandrer tilbage til arbejdsopgaverne. Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljøkonsulent, Elisabeth Huus Pedersen, guider dig med en række gode råd til en ferie uden arbejdsstress.

27.06.2022

Guiden: Jagten på drømmejobbet

Opskriften på den perfekte ansøgning og det perfekte CV findes ikke, men vi har samlet en række gode råd, som du med fordel kan bruge i jagten på dit nye job.

21.06.2022

Kunstig intelligens: Sådan undgår vi de værste faldgruber

Hvad skal myndighederne være særligt opmærksomme på, når der anvendes kunstig intelligens til løsning af velfærdsopgaver? Det har vi spurgt fire eksperter og en politiker om.

21.06.2022

Guiden: ”Kunsten er at ramme det, arbejdsgiver efterspørger”

Din ansøgning skal gøre arbejdsgiver tryg og overbevise om, at du kan klare jobbet. Derfor er det vigtigt, at du bringer konkrete erfaringer i spil i din ansøgning – også som nyuddannet.

21.06.2022

Beredskab sikrer en god modtagelse af ukrainske flygtninge

Vi hørte skud og brag, men vi oplevede ikke selv krigen. Vores mor tiggede os om at tage væk fra Ukraine til et sikkert sted, fortæller søstrene Ruzanna og Susanna Mailian. De er to blandt tusindvis af ukrainere, som er flygtet. Nu bor de i Roskilde, hvor socialrådgiver Anja Lund har været med til at tage imod dem. Krigen i Ukraine har skabt travlhed. Anja Lund beskriver det som en heftig tid, der også er god energi i.

17.05.2022

Guiden: Bliv klogere på dine ferie-rettigheder

Hvor meget ferie har du ret til, hvordan optjener du den, og hvornår kan du holde den? Få styr på dine rettigheder i forbindelse med ferie. Vi guider dig til et overblik.

17.05.2022

FORSKEREN: Ukrainske flygtninges vej til job kan være lang

Selv om kvinderne, som er flygtet fra krigen i Ukraine, vil have lettere ved at finde arbejde end tidligere flygtninge, advarer forskningsprofessor Jakob Nielsen Arendt fra Rockwool ­Fonden mod at skrue forventningerne for højt op. Fra flere ­sider er der ellers store forventninger til, at de ukrainske kvinder, som er flygtet fra krigen, udgør en stor arbejdskraftreserve.

17.05.2022

Fire socialrådgivere om udfordringer under flygtningekrisen

Hvad er status på situationen, og hvad oplever du som den største udfordring i arbejdet med at tage imod de ukrainske flygtninge? Det har vi spurgt fire socialrådgivere om.

17.05.2022