Nyheder

”Børn taler om de svære følelser på en skånsom måde”

Mai-Britt Hadberg er ”sindssygt glad” for sit arbejde på Esbjerg Krisecenter. Hun har været sparringspartner på dialogværktøjer til børn, som gør det lettere at have børnesamtale på barnets præmisser.

23.05.2023

FORSKEREN: ”Boligområderne er udsatte – men der er også andre historier at fortælle”

Trygheden og tilliden er øget i socialt udsatte boligområder, mens den sociale sammenhængskraft går den anden vej. Det viser en undersøgelse fra VIVE, som Gunvor Christensen var leder af.

23.05.2023

”Jeg forsøger at guide migranterne uden om en social deroute”

Det betyder meget for Silvia Fontana at møde hjemløse migranter med respekt. I Kompasset, som er Kirkens Korshærs multihus for migranter, arbejder hun for at skabe mere netværk omkring migranterne – og gøre en forskel for dem, der ikke føler sig helt velkomne.

21.03.2023

Socialrådgivere får pris for utrættelig kamp for ligeløn

Tre socialrådgivere hædres med ”Den Gyldne Socialrådgiver 2022” for at sætte fokus på lønforskellene mellem kvindedominerede og mandsdominerede fag med samme længde uddannelse og kæmpe for en større anerkendelse af socialrådgivernes arbejde.

19.12.2022

”Når virkeligheden er vild, så må vi også gå vildt til den”

Der er brug for ro til at reflektere i socialt arbejde, ellers kan vi ikke løse de ”vilde problemer.” Det er hovedpointen i Leif Tøfting Kongsgaards ph.d.- afhandling om faglig refleksiv praksis med afsæt i jobcentrene.

19.12.2022

”Familierne venter for længe på hjælp”

Gennem sit arbejde i Den Sociale Døgnvagt møder Pia Hansen både pressede kolleger i kommunerne – og pressede familier. Derfor sagde hun ja til at være med i kampagnen ”Er det mig – som skal mangle en kollega?”

01.11.2022

”Måske er den sag lige præcis dén, man ikke skulle have ladet vente.”

Som fællestillidsrepræsentant i Hovedstadens Psykiatri var Susanne Post Nexø med til at sende et opråb til politikerne i hovedstaden og på Christiansborg. Hun er bekymret over stadig flere henvisninger til psykiatrien, mens pengene ikke følger med.

04.10.2022

FORSKEREN: ”Kan vi forvente, at de kan klare sig selv, når de er 18 år?”

I forlængelse af aftalen ”Børnene først” skal efterværnsindsatsen nytænkes. Derfor har VIVE lavet tre analyser af det, vi ved om efterværn lige nu. Katrine Iversen er projektleder på analyserne.

14.09.2022

”Jeg er med til at styrke den unges livsduelighed”

Simon la Cour opfordrer nyuddannede til at vælge andre veje i faget, hvis de, lige som ham, ikke lige er faldet i hak med myndighedsområdet. I dag er Simon la Cour ungevejleder og nyder relationsarbejdet

14.09.2022

FORSKEREN: Heuristikker kan være hjælpsomme i det sociale arbejde

Heuristikker er mentale regler, der kan bruges, når man skal træffe hurtige beslutninger. De kan både være hjælpsomme og problematiske i socialt arbejde, viser en undersøgelse, som Jacob Magnussen har været med til at lave.

21.06.2022