Nyheder

Forskeren: ”Så snart volden er opsporet, kan de voldsudsatte og voldsudøveren få hjælp”

Samarbejde mellem politi, kommuner og voldsfaglige organisationer kan være en hjælp til at stoppe vold i nære relationer, for eksempel ægtepar. Det viser en evaluering af projekt ’Videre Uden Vold’, som forsker Alexandrina Schmidt har stået for.

06.04.2025

Forskeren: ”Herbergerne har ikke ressourcer til så komplekse borgere”

De ældre stofbrugere er en overset gruppe, der har brug for en langt bredere indsats, end de får lige nu. Det viser en undersøgelse, som lektor, ph.d. Mette Kronbæk har været med til at gennemføre.

16.02.2025

Forskeren: ”Der kan ikke laves opskrifter på den gode inddragelsesproces”

Der er ingen enkle opskrifter på at inddrage børn og unge med funktionsnedsættelser i deres egen sag. Men de vil meget gerne inddrages, viser et forskningsprojekt, som Berit Christoffersen har gennemført sammen med sin kollega Line Berg.

17.12.2024

”Indsatsen giver en form for lethed i familierne”

Hvordan forebygger man psykisk sygdom hos børn, der har forældre med psykisk sygdom? Og hvordan hjælper man i det hele taget familien? Det skal et forskningsprojekt, som Sidsel Ingversen er daglig leder af, undersøge.

19.11.2024

Forskeren: ”Der er en tendens til, at de unges handlekraft bliver usynlig”

Der er unge, som mistrives, men en ny rapport kigger på alt det, som unge gør for faktisk at forsøge at trives. Professor Noemi Katznelson fra Center for Ungdomsforskning (CeFU) er blandt bidragsyderne til rapporten.

19.11.2024

Forskeren: ”Et arbejdsskadeforløb kræver en særlig opmærksomhed på at spille hinanden gode”

Både den tilskadekomne og aktørerne omkring en arbejdsskadesag kan have svært ved at holde overblik – og det kan få betydning for den tilskadekomnes mulighed for at blive på arbejdsmarkedet. Det viser en ny rapport fra VIVE, som Anders Winkler er medforfatter på.

22.10.2024

”Vores oplysning betyder, at de unge ser værdien i at fortsætte i uddannelse”

Mange unge med minoritetsbaggrund uden dansk statsborgerskab er uvidende om, at de ikke automatisk får permanent opholdstilladelse. Socialrådgiver Sarah Hassani er med i et projekt, som oplyser unge om, at de kan søge ophold under lempeligere betingelser, inden de fylder 19 år.

22.10.2024

Forskeren: ”Det tager lang tid at fortælle om vold og overgreb”

Mange børn og unge fortæller ikke om vold og seksuelle overgreb, og konsekvensen er, at myndighederne sent eller aldrig får kendskab til sagerne. Ny forskning sætter fokus på, hvad der kan fremme eller hindre, at børn og unge fortæller om hændelserne. Det er eksempelvis vigtigt, at de oplever at have kontrol over deres fortælling, siger forsker Sofie Henze-Pedersen.

17.09.2024

”Vores begejstring er den redaktionelle drivkraft”

To lektorer i socialt arbejde, Kristoffer Thorn Poulsen og Sabina Jensen Jæger, har kastet sig over at lave podcast. Deres mål er at udvikle det sociale arbejde ved at have fokus på det, der lykkes.

25.06.2024

Forskeren: ”Teknologiforståelse er for vigtig til at overlade til jurister og it-udviklere”

Kommende socialrådgivere skal lære at reflektere kritisk over brugen af teknologier i faget, så de husker at koble dem med socialrådgiverfagligheden, mener forsker Helle Antczak fra Københavns Professionshøjskole. Hun har sammen med en kollega lavet et projekt om netop det.

25.06.2024