Nyheder

PRAKSISKLUMMEN: Flydende afmagt

af Karina Rohr Sørensen, Leder, Den Sociale Døgnvagt, Københavns Kommune

20.10.2020

PRAKSISKLUMMEN: Når juristen får egen nøgle

af Karina Rohr Sørensen, Leder, Den Sociale Døgnvagt, Københavns Kommune

22.06.2020

PRAKSISKLUMMEN: At ville lykkes trods økonomisk pres

Hvordan hjælper vi med det, vi skal og kan, uden at klippe armene af dem, vi arbejder med?

17.03.2020

Snuden i sporet

KLUMME FRA PRAKSIS: Godt socialt arbejde er i min optik en holdsport – hvor vi skal hjælpe hinanden med at kræve tid, rum og plads til at agere i de opgaver, der er vores.

21.11.2019

Plads til ordentligt socialt arbejde?

KLUMME FRA PRAKSIS: Jeg håber, at den ny regering betyder en ny politik, hvor der er plads til socialt arbejde på brugernes præmisser.

19.08.2019

Skal samfundets behov for at straffe gå ud over børn?

KLUMME FRA PRAKSIS: På mit job arbejder jeg lige nu med at udmønte lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet. En lov, der betyder, at børn ned til 10 år skal mærke, at handlinger har konsekvenser.

11.02.2019

Er man en dårligere nabo, blot fordi ens forældre kommer fra et andet land?

KLUMME FRA PRAKSIS Lige nu har politikerne travlt med at ”komme af med ghettoer”. Boligområder dømmes ude, hvis for mange beboere har anden etnisk oprindelse, er på førtidspension eller på anden offentlig forsørgelse.

25.10.2018

Klogere på børnevenlig retspleje

KLUMME FRA PRAKSIS: Målet er at sørge for, at børn og unge bliver vejledt, så de reelt kan gøre brug af deres rettigheder, og at de får sagt det, der er vigtigt for dem.

24.05.2018

De fattige kæmper for ikke at blive sat på gaden

KLUMME FRA PRAKSIS. Det pres, der finder sted mod de fattigste, er alvorligt og skadeligt for sammenhængskraften i samfundet. Vi må også styrke de fællesskaber, der kæmper imod den udvikling.

17.08.2017

Blødsøden sødsuppe… Eller sund fornuft?

Når unge skal varetægtsfængsles, er der ofte nogle uhensigtsmæssige afledte konsekvenser af fængslingen. Den unge kan ikke passe skole eller læreplads, samtidigt med at de sidder bag et fem meter højt hegn.

30.03.2017