Nyheder

Barnets lov: ”Vi arbejder på at få lovens intentioner ind under huden”

- Vi er nødt til at lade organisationen smage på det og massere det igennem. Derfor begyndte vi også, inden loven var vedtaget, så vi kan nå at få lovens intentioner ind under huden, fortæller Charlotte Bøcher, der er børne- og familiechef i Favrskov ­Kommune. Hun kalder loven en gave – og lægger ikke skjul på, at det er en krævende en af slagsen. De har været i gang med forberedelserne i et år, men der er stadig lang vej.

03.10.2023

Barnets lov: At mestre børneinddragelse

Ifølge aftalen ’Børnene Først’ skal en ny børnerådgiveruddannelse styrke socialrådgivernes børnefaglighed. To eksperter og Dansk Socialrådgiverforening ser et stort behov for kompetenceløft gennem videreuddannelse.

03.10.2023

“Det er en ret vild opgave at udvikle det sociale område”

Minister Pernille Rosenkrantz-Theil vil nedbryde barrierer og modne socialområdet til gavn for både udsatte mennesker og fagligheden. Men hun mener ikke, at der er brug for flere penge.

27.06.2023

Ny rapport bekræfter ulige løn

Lønmodtagere, der arbejder i fag med mange kvinder, får typisk en lavere løn end andre. Det bekræfter Lønstrukturkomitéens rapport, der også peger på andre uligheder.

13.06.2023

Efter jobcentrene: Her er socialrådgivernes drømme

Tid til relationsarbejdet, et godt arbejdsmiljø, fagligt handlerum og færre proceskrav står øverst på socialrådgivernes ønskeliste til et nyt beskæftigelsessystem. Socialrådgivernes forkvinde, Signe Færch, har været rundt i landet for at samle input, som hun tager med til politikerne.

10.05.2023

Ny privat overenskomst: Bedre løn og stærkere fællesskab

De socialrådgivere, der er ansat på private arbejdspladser, der er forhandlet ved OK23, kan se frem til bedre løn og flere rettigheder. Det er resultatet af de aftale, som Dansk Socialrådgiverforening har indgået med Dansk Erhverv de seneste uger.

30.03.2023

Tak til Mads Bilstrup

Mads Bilstrup trådte lørdag af som formand for Dansk Socialrådgiverforening efter fire år på posten og 25 år som tillidsvalgt i Dansk Socialrådgiverforening. Han sagde farvel med optimisme på foreningens vegne.

21.11.2022

Ny formand for Dansk Socialrådgiverforening

Valget til formandsposten i Dansk Socialrådgiverforening er afgjort. 40-årige Signe Færch vandt og afløser dermed den nuværende formand, Mads Bilstrup.

03.10.2022

DS’ udspil til en ny beskæftigelsesindsats: Tillid er vejen til forandring

Der er behov for et opgør med politikernes mistillid til jobcentrene. Dansk Socialrådgiverforening vil sætte en ny retning for beskæftigelsessystemet, hvor tillid skal skabe grundlag for et langt mere fleksibelt system, som giver plads til socialrådgivernes faglighed og det enkelte menneskes ønsker og behov.

14.09.2022

Uforståeligt at politikerne forringer dagpengene for nyuddannede

Den nye politiske aftale om mere arbejdskraft rammer helt skævt ved at forringe dagpengene for nyuddannede, mener socialrådgivernes formand, Mads Bilstrup.

26.01.2022