Nyheder

Ekspert: Frisættelse kræver investeringer

Hvis politikerne vil sætte fagligheden fri, skal de ikke forvente hurtige besparelser. For så er frisættelsen af den offentlige sektor dømt til at mislykkes, lyder det fra ekspert.

21.05.2024

Stort JA til OK24

Et stort flertal af medlemmerne af Dansk Socialrådgiverforening har stemt ja til OK24 – overenskomsten for de kommende to år.

16.04.2024

OK24-aftale på plads for regionalt ansatte

Det generelle OK24-forlig for regionalt ansatte er nu klar. Det sikrer blandt andet højere løn, mere fleksibilitet og barsel.

20.02.2024

OK24-aftale på plads for kommunalt ansatte

Det generelle OK24-forlig for kommunalt ansatte er nu klar. Aftalen indeholder en historisk stor økonomisk ramme og sikrer blandt andet højere løn, mere fleksibilitet og barsel.

17.02.2024

OK24-aftale på plads for statsligt ansatte

Der er indgået en ny generel overenskomstaftale mellem de statslige arbejdsgivere og fagbevægelsen, som bl.a. sikrer højere løn, mere fleksibilitet og bedre barsel. Aftalen gælder for alle statsligt ansatte og har dermed også betydning for socialrådgivere ansat i staten.

15.02.2024

Sådan varmer i op til afstemning om OK24

Lige nu kæmper Dansk Socialrådgiverforening for bedre løn og arbejdsvilkår til dig og dine fagfæller. Vi har brug for jeres opbakning for at sikre det bedst mulige resultat af forhandlingerne om en ny overenskomst (OK24). Læs med her og kom i OK-stemning med dine kollegaer.

13.02.2024

Barnets lov: ”Vi arbejder på at få lovens intentioner ind under huden”

- Vi er nødt til at lade organisationen smage på det og massere det igennem. Derfor begyndte vi også, inden loven var vedtaget, så vi kan nå at få lovens intentioner ind under huden, fortæller Charlotte Bøcher, der er børne- og familiechef i Favrskov ­Kommune. Hun kalder loven en gave – og lægger ikke skjul på, at det er en krævende en af slagsen. De har været i gang med forberedelserne i et år, men der er stadig lang vej.

03.10.2023

Barnets lov: At mestre børneinddragelse

Ifølge aftalen ’Børnene Først’ skal en ny børnerådgiveruddannelse styrke socialrådgivernes børnefaglighed. To eksperter og Dansk Socialrådgiverforening ser et stort behov for kompetenceløft gennem videreuddannelse.

03.10.2023

“Det er en ret vild opgave at udvikle det sociale område”

Minister Pernille Rosenkrantz-Theil vil nedbryde barrierer og modne socialområdet til gavn for både udsatte mennesker og fagligheden. Men hun mener ikke, at der er brug for flere penge.

27.06.2023

Ny rapport bekræfter ulige løn

Lønmodtagere, der arbejder i fag med mange kvinder, får typisk en lavere løn end andre. Det bekræfter Lønstrukturkomitéens rapport, der også peger på andre uligheder.

13.06.2023