Nyheder

Af hjertet tak!

LEDER: Niels Christian Barkholt fratræder som næstformand pr. 1. juli. Han har valgt at stille op som folketingskandidat for SF i Københavns Omegns storkreds.

24.05.2018

God faglig ledelse skal fremtidssikre velfærden

LEDER: Lederne skal vide og forstå, hvad der foregår på tværs af den offentlige sektor, så de faglige ledere sammen kan vurdere, om indsatserne reelt gavner borgeren.

12.02.2018

Julehjælp er ikke et velfærdssamfund værdigt

LEDER: En oplagt julegave til det danske velfærdssamfund vil være at afskaffe de lave fattigdomsydelser.

14.12.2017

Ledernes stemme skal styrkes

Dygtige faglige ledere, bedre flerfaglig ledelse og et styrket samarbejde mellem ledere og medarbejdere er en stor del af svaret på, hvordan vi får en endnu bedre offentlig sektor i fremtiden. Det vil DS og Ledersektionen i fællesskab gøre vores til at sikre.

12.12.2017

Sverigesmodellen må ikke blive en spare-øvelse

LEDER: Målet med modellen skal være en tidligere og grundigere indsats for de udsatte børn og unge, og et af midlerne hertil er flere ressourcer. Det er kun godt, hvis det så gavner kommunens økonomi på længere sigt, men forventninger om at spare penge må ikke spænde ben for det sociale arbejde.

19.10.2017

Der er behov for at tænke nyt på børneområdet

Der tælles data og aktiviteter for at se, om socialrådgiverne gør, hvad de skal frem for at bruge ressourcerne på, hvad der virker for barnet. På den måde har procesregulering og en snæver juridisk tilgang svigtet børnene. Der er behov for, at vi bliver meget klogere på, hvordan vi får ændret reglerne og får skabt et produktivt samspil mellem lovgivning og praksis.

14.09.2017

Fra service-relation til samarbejde i øjenhøjde

DS har været inde i styringsdagsordenen i flere år, og i øjeblikket oplever vi, at politikerne spidser ører som aldrig før.

11.05.2017

Mønsterbryderbegrebet spænder ben for den sociale indsats

Den utilsigtede virkning er, at udråber man nogen til at være mønsterbrydere, så kan man komme til at tro, at man skal være noget helt særligt for at magte det.

30.03.2017

Hvor bevæger faget sig hen?

I anledning af 80-året for socialrådgiveruddannelsen er det oplagt at dvæle ved, hvor faget bevæger sig hen, og hvad vil det sige at være en kompetent socialrådgiver.

09.02.2017

Hvilken socialrådgiverfigur uddanner vi?

LEDER: Besparelser på socialrådgiveruddannelsen truer fremtidens faglighed. Hvis vi også i fremtiden skal have de dygtige socialrådgivere, vi brug for, må vi gå i dialog om, hvordan vi styrker profession.

08.12.2016