Socialrådgiveren 5/18

Indhold

Regler og procedurer kan give tryghed

5 HURTIGE: Bureaukrati er ikke altid skidt, viser en undersøgelse i Horsens og Greve. Her har forskerne undersøgt kommunernes interne regler – som både kan give tryghed og god mening, siger forsker Niels Ejersbo fra VIVE.

Sådan forebygger vi vold og konflikter

INSPIRATION: På den nye hjemmeside metodermodvold.dk deler blandt andre socialrådgivere deres erfaringer om nye metoder og redskaber, hvor de arbejder systematisk og målrettet for at begrænse og forebygge konflikter, trusler og vold.

Ny hovedorganisation giver fagbevægelsen flere muskler

Der blev skrevet Danmarkshistorie, da hovedorganisationerne FTF og LO den 13. april sagde ja til at fusionere. Den nye hovedorganisation, som repræsenterer 1,5 millioner medlemmer, vil styrke fagbevægelsen markant, vurderer Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Socialrådgivere i syv generationer

80 års-jubilæum: Vi har talt med socialrådgivere fra syv årtier. Hvad var tidens største udfordringer, da de var nyuddannede socialrådgivere? Hvorfor meldte de sig ind i Dansk Socialrådgiverforening – og hvad ser de, som de største udfordringer for socialrådgivernes arbejde her og nu?

Ny metode med samtaler og gavekort hjælper unge ud af stofmisbrug

Efter ni måneder var 50 procent af de unge i en ny behandlingsmetode ude af deres stofmisbrug, viser et forskningsprojekt gennemført i ni kommuner. Det er en markant højere behandlingseffekt, end der er fundet tidligere i tilsvarende undersøgelser, siger professor ved Center for Rusmiddelforskning, Mads Uffe Pedersen.

Formaliteter ødelægger retssikkerheden

KOMMENTAR: Mine erfaringer har gjort mig klogere – og det er tid til at kaste et reflektorisk – og provokerende - blik på min opfattelse af retssikkerhed. Jeg er nået frem til, at vi er nødt til at nytænke sagsbehandlingen i sociale sager.

”Jeg stikker øjnene ud på dig, når jeg ser dig”

Vi skal aldrig acceptere trusler om vold, men er det i orden at anmelde et menneske til politiet, som reagerer i afmagt? Det spørgsmål måtte Tanja Stefansen stille sig selv, da en mor med et tvangsfjernet barn havde truet med at ville stikke hendes øjne ud.

80 år og fuld af muligheder

REGIONSLEDER: Det er i mulighederne, jeg finder meningen med DS. Uden det organiserede, faglige fællesskab var mulighederne for en rimelig løn, faglig udvikling og indflydelse på mit arbejdsliv ganske få.

Vi står sammen – samlet og stærkere

LEDER: Med beslutningen om en ny hovedorganisation, der repræsenterer 1,5 mio. danske lønmodtagere, står vi stærkere til at møde fremtiden på tværs af det offentlige og private arbejdsmarked. I et stærkt fællesskab.