Der er ikke nogen enkel vej til at forebygge vold på bosteder. Men et godt arbejdsmiljø og forståelse på tværs af sektorer er noget af det, der kan virke. Det viser en undersøgelse fra SFI, som seniorforsker Anika Liversage har stået for.
Den forestående fusion mellem forskningsinstitutterne KORA og SFI møder stærk kritik fra flere sider. Lovgrundlaget for fusionen truer den sociale grundforskning og kan skade indsatserne for socialt udsatte, advarer Dansk Socialrådgiverforening.
Straffen for vold, trusler og chikane mod socialrådgivere og andre offentligt ansatte bliver nu skærpet, og det bliver blandt andet lettere at få lukket hjemmesider, der hænger offentligt ansatte ud.
I januar fyldte Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, SDS, 10 år. Vi har sat den første og den seneste formand stævne til en snak om, hvilken tid studenterorganisationen blev skabt i, og hvorfor den stadig er vigtig i dag.
På baggrund af en principafgørelse skal kommunerne genåbne en lang række sager og konkret vurdere, om borgerne skal flyttes fra integrationsydelse til kontanthjælp. Afgørelsen kan gavne indsats for udsatte borgere, men presser kommunernes sagsbehandling.
De kommunale jobcentre kan fejre 10 års fødselsdag i år. Det har været 10 års rutsjetur med reformpres, hård styring, politisk mistillid - og spirende anerkendelse af den helhedsorienterede indsats og nødvendigheden af socialrådgivernes faglighed, vurderer Dorte Caswell, forsker i socialt arbejde på beskæftigelsesområdet.
Hvad har været de største udfordringer i de første 10 år med jobcentre – og hvad kan forbedres? Vi har spurgt fem socialrådgivere, som alle har været med fra starten.
Standardiserede indsatser og metoder kan ikke på en relevant måde møde den enkelte borgers behov, konkluderer forsker Sophie Danneris, der har fulgt 25 kontanthjælpsmodtagere i to år. Halvdelen af dem mistede en jobåbning på grund af rigide regler eller ventetid.
Jobcentrene har levet en omskiftelig tilværelse med alt for lidt arbejdsro og for mange regler. Socialrådgivernes formand Majbritt Berlau gør status over de seneste 10 år og opfordrer den nye beskæftigelsesminister til at lytte til medarbejderne på jobcentrene.
Steffen Friis er socialrådgiver i HK Østjyllands Arbejdsmiljøteam. HK er den fjerde fagforening, Steffen har arbejdet for, og han har tidligere været ansat på beskæftigelsesområdet i flere kommuner – både som konsulent og sagsbehandler. Steffen er 57 år og bor i Aarhus.
Regionsbestyrelserne i både Nord, Syd og Øst har stor betydning – indirekte for DS’ overordnede retning og direkte for DS’ aktiviteter i dit nærområde. De fortjener din opmærksomhed, men har selv et ansvar for at profilere sig.
I anledning af 80-året for socialrådgiveruddannelsen er det oplagt at dvæle ved, hvor faget bevæger sig hen, og hvad vil det sige at være en kompetent socialrådgiver.