Socialrådgiveren 2/17

Indhold

SFI: Godt arbejdsmiljø er vigtigt, når vold skal forebygges

Der er ikke nogen enkel vej til at forebygge vold på bosteder. Men et godt arbejdsmiljø og forståelse på tværs af sektorer er noget af det, der kan virke. Det viser en undersøgelse fra SFI, som seniorforsker Anika Liversage har stået for.

Hård kritik af fusion mellem SFI og KORA

Den forestående fusion mellem forskningsinstitutterne KORA og SFI møder stærk kritik fra flere sider. Lovgrundlaget for fusionen truer den sociale grundforskning og kan skade indsatserne for socialt udsatte, advarer Dansk Socialrådgiverforening.

Uddannelsen fylder 80 år

Socialrådgiveruddannelsen startede som et kort kursus i en kælder under et gammelt hospital. Men den var levedygtig og fylder nu 80 år.

10 år med SDS – fra skepsis til succes

I januar fyldte Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, SDS, 10 år. Vi har sat den første og den seneste formand stævne til en snak om, hvilken tid studenterorganisationen blev skabt i, og hvorfor den stadig er vigtig i dag.

Jobcentre: 10 års reformstorm

De kommunale jobcentre kan fejre 10 års fødselsdag i år. Det har været 10 års rutsjetur med reformpres, hård styring, politisk mistillid - og spirende anerkendelse af den helhedsorienterede indsats og nødvendigheden af socialrådgivernes faglighed, vurderer Dorte Caswell, forsker i socialt arbejde på beskæftigelsesområdet.

Først den ene vej…

Siden jobcentrene blev født, har skiftende ministre og reformer præget arbejdet i jobcentrene.

Socialrådgiverne efterlyser arbejdsro

Hvad har været de største udfordringer i de første 10 år med jobcentre – og hvad kan forbedres? Vi har spurgt fem socialrådgivere, som alle har været med fra starten.

Systemet spænder ben for kontanthjælpsmodtageres jobmuligheder

Standardiserede indsatser og metoder kan ikke på en relevant måde møde den enkelte borgers behov, konkluderer forsker Sophie Danneris, der har fulgt 25 kontanthjælpsmodtagere i to år. Halvdelen af dem mistede en jobåbning på grund af rigide regler eller ventetid.

DS: Jobcentrene har haft en hård barndom

Jobcentrene har levet en omskiftelig tilværelse med alt for lidt arbejdsro og for mange regler. Socialrådgivernes formand Majbritt Berlau gør status over de seneste 10 år og opfordrer den nye beskæftigelsesminister til at lytte til medarbejderne på jobcentrene.

Mig og mit arbejde: Steffen Friis

Steffen Friis er socialrådgiver i HK Østjyllands Arbejdsmiljøteam. HK er den fjerde fagforening, Steffen har arbejdet for, og han har tidligere været ansat på beskæftigelsesområdet i flere kommuner – både som konsulent og sagsbehandler. Steffen er 57 år og bor i Aarhus.

Regionsbestyrelserne fortjener din opmærksomhed

Regionsbestyrelserne i både Nord, Syd og Øst har stor betydning – indirekte for DS’ overordnede retning og direkte for DS’ aktiviteter i dit nærområde. De fortjener din opmærksomhed, men har selv et ansvar for at profilere sig.

Hyldest til velfærdsstaten

På grund af velfærdsstaten er min familie gennem fire generationer gået fra rendesten til (ud)dannelse.

Hvor bevæger faget sig hen?

I anledning af 80-året for socialrådgiveruddannelsen er det oplagt at dvæle ved, hvor faget bevæger sig hen, og hvad vil det sige at være en kompetent socialrådgiver.