Refleksion: ”Min livserfaring er min styrke”

Hanne Blindbæk er nyuddannet socialrådgiver, Kolding Jobcenter.

Refleksion: ”Min livserfaring er min styrke”

Foto: Palle Peter Skov

Jeg er ny i mit fag – til gengæld har jeg min livserfaring, og det er med til at give mig en stor forståelse for, at folk er slidt ned, når de har haft hårdt arbejde som eksempelvis brolægger eller murer i årtier. Jeg oplever, at min erfaring kommer borgerne til gavn.

Jeg har arbejdet i tekstilbranchen, med it, regnskab og været butiksansat. Senest var jeg selvstændig og havde min egen chokoladebutik, hvor jeg havde unge i arbejdsprøvning. Det gav mig så meget at hjælpe andre videre, så selv om jeg er en stor chokoladeelsker, begyndte tanken om at uddanne mig til socialrådgiver at tage form.

Da jeg blev færdiguddannet for halvandet år siden, var vi midt i en coronanedlukning, og det betød, at der ikke var mange job at søge. Jeg sendte en del ansøgninger afsted, men jeg kom ikke til samtale, og det var svært at holde gejsten oppe.

I foråret, da arbejdsmarkedet begyndte at åbne op efter coronakrisen, tilbød Dansk Socialrådgiverforenings A-kasse mig et traineeforløb med rådgivning og oplæg, og ikke mindst kontakter rundt om på arbejdspladserne.

Traineeordningen var min døråbner ind til det kommunale arbejdsmarked. Jeg fik den ekstra støtte, som gav mig mod på at søge bredere. Da jeg kontaktede Kolding Jobcenter for at høre, om de havde et vikariat, fik jeg tilbudt otte ugers erhvervspraktik, som jeg sagde ja til. Det handler om at få foden indenfor. Efter praktikforløbet fik jeg et vikariat, og da der kom en ledig stilling, søgte jeg og fik den. Og her er jeg så i dag – ansat i en fast stilling på Kolding Jobcenter, hvor jeg visiterer fleksjob til fysisk og psykisk nedslidte. Med andre ord: Jeg er en megaglad, nyuddannet socialrådgiver i mit første job.

Artiklen har været bragt i en længere version på fho.dk.